SEGRE

Les entitats culturals en defensa dels drets civils i del referèndum

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

L’associacionisme cultural és, sobretot, una escola de civisme, de solidaritat i de catalanitat. Un moviment portador i generador de valors humans, socials i de país, bàsics per garantir la pluralitat i la cohesió social. Les associacions culturals també són el millor catalitzador de les expectatives i aspiracions de la societat civil catalana. I d’aquí ve, doncs, la seva gran importància estratègica.

Hi ha una clara comunió entre la ciutadania de Catalunya i la cultura. Aquest, sens dubte, és un dels trets més destacats de la nostra singularitat, i que ens ha ajudat a ser un gran poble. Un poble que històricament ha cercat nous horitzons de llibertat i d’autogovern. I que ho ha fet sobre la base d’una societat culta, moderna, oberta, treballadora, emprenedora i acollidora.

L’associacionisme cultural forma part d’aquesta societat que ara veu minvats els seus drets i llibertats civils i d’autogovern. Per aquest motiu no podem restar en silenci quan els poders de l’Estat espanyol infringeixen les lleis, demostren un clar menysteniment als drets civils dels ciutadans i ciutadanes, i agredeixen a les entitats culturals i cíviques, a les institucions i a l’autogovern del poble de Catalunya.

Donem ple suport a les institucions de Catalunya i a les seves decisions, i manifestem el rebuig i la condemna més enèrgica a les actuacions desplegades pel Govern de l’Estat espanyol per impedir la lliure participació dels catalans i les catalanes en un procés democràtic com és el Referèndum de l’1 d’octubre.

Les entitats també manifestem el nostre compromís inequívoc en la defensa de les llibertats democràtiques i la nostra oposició a qualsevol iniciativa que limiti l’autogovern o l’exercici de llibertats civils com ara la llibertat de consciència, la llibertat de premsa, la llibertat d’expressió i opinió, la llibertat de reunió, el dret a la igualtat de tracte davant la llei i el degut procés, i el dret a decidir.

tracking