SEGRE
El Rei crida a assegurar ordre constitucional davant de situació d'extrema gravetat

El Rei crida a assegurar ordre constitucional davant de situació d'extrema gravetat

Creat:

Actualitzat:

SENYOR FELIPE,

Ha arribat l’hora de descendir de l’Olimp i trepitjar la sorra. El Govern central continua sense voler modificar ni una coma de la Constitució, encara que el president Rajoy manifesta estar disposat a asseure’s a la taula de diàleg amb qui faci falta. El president Puigdemont li envia cartes i llistes de peticions que continuen sense ser satisfetes. Cada dia són més les personalitats catalanes, europees i mundials que s’ofereixen a mediar en el conflicte, però des de Madrid no s’admet cap situació d’excepcionalitat: aquí no passa res, que es tornin a acatar les lleis, que s’anul·li qualsevol indici de sobirania, i des de la normalitat institucional començarem a dialogar. Mentrestant, tribunals i policies coarten la més mínima iniciativa amb totes les seves armes legals i repressives. I mentrestant Catalunya continua decidida a buscar-se la vida en una altra banda, on se la comprengui i tracti d’igual a igual.

Sr. Felip, és el seu moment! Abans de seguir per l’espiral de l’amenaça, oblidant-se de la meitat dels catalans, que encara continuen sent espanyols, prengui les regnes del país, escolti, escolti i parli, parli per comprendre que tot aquest conflicte és molt més fàcil d’entendre i solucionar del que últimament sembla.

Volem ser, acordar-ho tot amb Espanya des del mateix nivell de decisió, tractats amb majoria d’edat i de responsabilitat, sense paternalismes ni matusseres comparacions. No som més que ni millors que altres pobles d’Espanya, que pel que sembla ja estan a gust amb el seu estatus actual –a excepció del País Basc– però sí amb la nostra personalitat i tossuda voluntat de no desistir en les nostres pretensions fins que siguin una realitat.

Vostè és el màxim referent al qual ningú no s’oposarà perquè mediï entre les dues parts. És un de nosaltres, que ha gaudit i patit tota la vida pel present i futur d’aquest país que encara és la Pàtria de tots. Amb la seva paciència, habilitat i encert aconseguirem créixer en maduresa i benestar. És la gran oportunitat de ser Rei de tots, per servir-nos a tots, des d’una indiscutible neutralitat! Gràcies!

tracking