SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Divendres passat, 6 d’octubre, moria a la nostra ciutat Fernando Cortés, Inspector de Treball. Vaig tenir l’honor de conèixer Fernando, poc després de la seva arribada a Lleida.

Ell formava part d’un grup de funcionaris estatals que es van incorporar a les seves destinacions a la creixent administració dels anys setanta, quan ja es desplegaven els inicis de la modernització de l’Administració Pública.

Eren tots ells gent jove, coneguts popularment com els de l’Hotel España, ja que alguns d’ells, solters, es van instal·lar a l’establiment ubicat a la rambla Ferran. Ràpidament, van congeniar amb la gent de la nostra ciutat i tant es van integrar a la vida urbana que molts d’ells es van casar i van formar les seves famílies a Lleida.

Fernando Cortés va ser un d’ells i vam tenir la sort de poder gaudir d’aquest excel· lent funcionari, bon coneixedor de les lleis i defensor de la seva correcta aplicació. Va saber guanyar-se el favor dels treballadors, patrons i professionals del món laboral. La seva gran capacitat de mediar, conciliar i acordar va aconseguir que sindicats i patronals respectessin no només la seva autoritat sinó també la seva persona.

Personalment, he d’agrair-li que acceptés formar part del Consell Assessor Municipal, i les seves valuoses aportacions al que seria el Pacte Social, la finalitat del qual consistia que, en l’àmbit de Lleida, sindicats i Paeria facilitessin la cobertura de les necessitats complementàries al salari monetari mitjançant la prestació de serveis als treballadors i a les seves famílies.

En el record de Fernando ens quedarà sempre la imatge d’un servidor públic exemplar, rigorós en la formació tècnica, probe i honest, seriós però comprensiu, dialogant i aconseguidor d’avinences i acords. Una excel ·lent persona i un gran ciutadà, al qual els lleidatans estarem sempre agraïts.

tracking