SEGRE
La Guàrdia Civil escorcolla un local en Valls a la recerca de material per al referèndum

La Guàrdia Civil escorcolla un local en Valls a la recerca de material per al referèndumEFE/Archivo

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

El passat dimarts 10 d’octubre la meva muller i jo vam presenciar a Balaguer l’acció de la Guàrdia Civil. Arribàvem de casar-nos amb el cotxe guarnit a tal efecte. Quan vam aparcar davant la Casa Cuartel de la Guardia Civil vam presenciar un gest totalment prepotent, una postura on es feia obvi un fet, com pot aprendre res un cos militar que creu saber- ho tot?

De sobte ens van tallar el trànsit dos terminators uniformats, ulleres de sol incloses. Acte seguit, i contra direcció, varen irrompre furgones i 4x4 del cos paramilitar esmentat. Els dos terminators van aturar qualsevol que anés en el sentit correcte tot provocant un col·lapse en el quotidià, i tranquil, trànsit de Balaguer.  Jo, màquina de retratar en mà, vaig fer fotografies, però la mirada inquisidora d’un dels terminators em va prohibir de tirar-ne més, la meva muller també. Ella em digué “amb la ploma pots fer més que amb una topada d’ulls amb ells”.

Passaren més de deu minuts i la cua de cotxes creixia d’allò més. Algú, fart d’una Guàrdia Civil contra direcció tallant el seu carrer, va queixar-se tocant el clàxon. Aleshores un dels terminators va reaccionar avançant unes passes cap al reclamant. El terminator, inflant el pit, i enlairant la barbeta, va encarar-se amb el conductor com dient “i tu què vols?”. I és clar, no hi ha poder més maleït que d’inculte pensar-se ric. Resulta obvi que tenim unes forces d’ocupació amb nul·la sensibilitat per la gent que els paga el sou i a qui han de servir.

A més, els articles 38 i 42 de la llei de Cuerpos del Estado, junt amb l’Estatut del 2006, prohibeixen totalment que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil es mobilitzin per Catalunya, i sobretot tallant el trànsit per tal que ells vagin contra direcció. 

tracking