SEGRE

ÀNGEL ROS

Rèplica a un 'acudit' ofensiu

ALCALDE DE LLEIDA I PRESIDENT DEL PSC

Rèplica a un 'acudit' ofensiu

Rèplica a un 'acudit' ofensiu

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

En l’edició de SEGRE del diumenge 11 de novembre, hi apareix un acudit gràfic absolutament irrespectuós i destructiu respecte al Partit dels Socialistes de Catalunya i les sigles que el representen. 

He fet l’exercici de buscar el significat d’acudit a l’Enciclopèdia Catalana i, entre altres accepcions, cita “una pensada o dita aguda, enginyosa, original, que s’acudeix a l’esperit”. Costa molt trobar l’agudesa o l’enginy en l’acudit publicat a SEGRE, i remetent- me a la definició d’acudit, més que a l’esperit, l’origen sembla proper a les vísceres. 

Quan un suposat acudit utilitza les sigles del PSC per esborrar-les o fer-hi ratlles, només es pot interpretar que es volen destruir i anorrear les sigles. Per tant, des de la  representació que tenen aquestes sigles, s’anima a menystenir i eliminar la labor d’un partit històric de la política catalana, l’únic partit catalanista no independentista, i això fa mal a les organitzacions i partits independentistes. També demostra desconeixement respecte a la història d’un partit que ha contribuït tant des del govern com des de l’oposició al progrés de Catalunya. 

Malauradament, ha acabat una etapa en què la política, fer política, era confrontar idees. Ara, per a uns quants, l’únic objectiu és la destrucció –tot sovint personal– i la no confrontació democràtica d’idees, projectes i programes. Lamento profundament que mitjançat aquest acudit també se segueixi aquesta línia de destrucció imperant  en aquests moments, que no afavoreix gens la legítima diversitat de propostes polítiques i opinions, en democràcia. 

tracking