SEGRE

XAVIER SABATÉ I ROLDAN

Proposta de millora

6È MARISTES MONTSERRAT LLEIDA

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Sóc un estudiant de l’escola Maristes i em vull dirigir a aquest diari per realitzar una proposta de millora per a la ciutat de Lleida per tal de fomentar una mica més la cultura dels lleidatans, tant grans com joves. La idea que se m’ha ocorregut consistiria que en determinades zones públiques com ara parcs o jardins, Seu vella, canalització del riu, etc., hi posessin uns prestatges per posar llibres gratuïts a disposició dels ciutadans. Aquests prestatges haurien d’estar fets de manera que quan plogui no es puguin mullar. També hi hauria d’haver una cartell que expliqués que aquests llibres són per gaudir gratuïtament però en cap cas per endur a casa.

Els ciutadans podrien portar llibres que ja han llegit i ja no utilitzen per compartir-los amb tothom que vulgui passar una bona estona llegint a l’aire lliure. Penso que és una proposta econòmica per a l’ajuntament i en la qual promouríem l’educació de moltes formes i de molts valors com el de la solidaritat: al compartir quelcom que et pertany amb els altres; el del respecte: ja que a l’agafar un llibre que no és nostre hem de tractar-lo bé i cuidar de no embrutar-lo i el civisme: ja que deixar un llibre en un lloc públic ens ajudarà a confiar en els altres. D’altra banda, també ajudarà a augmentar i compartir la cultura a totes les edats.

Les persones podran compartir els llibres, cadascú agafarà el que vol o li interessa i aprendria més, o en el cas dels nens, es divertirien llegint històries educatives i alhora divertides. Sé que moltes persones pensaran que això no és possible perquè hi hauria gent incívica que els robaria. Al començament potser passaria, però penso que succeirà el mateix que ha ocorregut amb l’ús de les bosses de plàstic o el reciclatge de les escombraries. Al començament tot costa, però poc a poc les persones s’adapten. Hem de confiar i creure en els nostres ciutadans. D’aquesta manera Lleida es convertiria en una de les primeres ciutats en fomentar la lectura al carrer. Ja sabeu que llegir ens fa més savis. Gràcies per l’atenció i espero que ho valoreu per tal de millorar la ciutat que tots ens estimem.

tracking