SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

El passat dia 3 de desembre es va publicar en aquest diari una notícia que es feia ressò de la denúncia, per part d’una metgessa, del maltractament psicològic i assetjament a què havia estat sotmesa al Servei de Cardiologia de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, equip del qual havia format part fins al seu recent acomiadament.

En aquesta publicació es denunciaven recurrents situacions d’humiliació i maltractament generalitzat cap als professionals per part dels seus superiors, que n’han portat molts a abandonar el Servei de Cardiologia d’aquest centre en els últims anys perquè, literalment, “no podien aguantar més”.

Aquesta notícia suposa una acusació pública de màxima gravetat cap a un equip professional, que qüestiona el rerefons ètic i humà dels seus integrants i que s’ha de rebatre amb rotunditat. Els signants d’aquesta carta som diversos cardiòlegs que hem abandonat el Servei de Cardiologia de l’Hospital Arnau de Vilanova al llarg dels dos últims anys i escrivim aquestes línies per mostrar la nostra indignació i rebuig davant de la publicació d’aquesta informació.

El Servei de Cardiologia de l’Hospital Arnau de Vilanova està format per excel·lents professionals que amb el seu afany garanteixen una assistència a la població de màxima qualitat i excel·lència. L’ambient de treball que nosaltres recordem ha estat sempre bo i cap de nosaltres no ha patit ni ha vist patir a ningú cap tipus d’assetjament, maltractament o humiliació. Al contrari, la prefectura ha mostrat sempre una especial sensibilitat per les necessitats dels integrants de l’equip, tant a nivell personal com laboral, que ha facilitat al màxim l’accés a la formació i el creixement professional.

En aquest sentit, volem manifestar que les raons que han justificat la nostra marxa del Servei de Cardiologia han estat qüestions purament personals, que disten enormement del que s’afirma en aquesta notícia i que en cap cas no estan relacionades amb un descontentament amb el funcionament del Servei de Cardiologia, l’Hospital en el seu conjunt, ni els seus responsables, dels quals guardem un immillorable record.

SIGNANTS: BENJAMÍN CAMACHO, BIEITO CAMPOS, TERESA GIL, SILVIA GONZÁLEZ, JAVIER MENDOZA, PABLO SÁNCHEZ. ANTICS MEMBRES FACULTATIUS DEL SERVEI DE CARDIOLOGIA

tracking