SEGRE

JaumedeLleida

Carta al President de la Comunitat d'Aragó, Sr. Lambán

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Sr. Lambán, President d’Aragó: vostè no és un polític bo i, menys, un bon polític. Un cop les peces del Museu de Sixena les ha tingut al davant, al seu lloc d’origen, només se li ha ocorregut dir que moltes han arribat en estat lamentable (per culpa dels restauradors lleidatans), quan sap bé que aquí s’han cuidat molt millor del que haurien estat de no “emportar- nos-les” i pagar-les convenientment.

Faci’s el favor de cuidar-se dels seus responsables restauradors i no permetre casos com l’Eccehomo de Borja, o malmetre les meravelloses pintures de la Cartoixa de Sarinyena, posem per cas, que fan pena pel seu estat de conservació. De lliçons poques, Sr. Lambán. Com a molt, com a polític, només hauria hagut de reconèixer que les pintures haurien de retornar al seu lloc, potser, però agraint i reconeixent la visió garantista que varen tenir el Bisbat de Lleida primer i, més tard, les autoritats museístiques catalanes respecte a dites obres, moltes de les quals (i en conec testimonis) servien de portes o tanques de corralines i porcelleres.

No vulgui, doncs, sembrar més odi, que entre una cosa i l’altra se n’està respirant massa, i dediqui’s a fer més bona política, si és que en sap, és clar.

tracking