SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Veure com tarda rere tarda es fa l’hora de sopar i no has pogut jugar perquè has hagut de fer un munt deures deu ser bastant frustrant per a un nen. Un nen necessita jugar per al seu correcte desenvolupament. Sortir de la cova.

Els deures els priven del seu temps d’oci i d’entreteniment, ja que els aïllen de l’entorn. Un entorn que avança mentre ells estan tancats fent deures. Amb el ritme de vida que portem, és gairebé impossible que els pares puguin compaginar la seva agenda laboral per poder ajudar el seu fill a fer-los. Els pares no tenen cap obligació d’exercir com a professors i ajudar a entendre al nen allò que no ha entès a classe.

En cas de no poder estar pel fill, han de buidar-se la butxaca i pagar un professor particular o acadèmia perquè ajudi a fer els deures al seu fill. Portar deures a casa són com les hores extres a la feina. És incomprensible que el que els adults reclamem per dret no se li concedeixi als petits de la casa. El més greu, és que aquests nens tenen el seu dret al descans segons l’article 31 de la convenció dels drets del nen.

El meu cosí de 7 anys es passa més de tres hores fent deures. Quin descans té? Una cosa és fer vint minuts, es pot entendre o no, però tres hores no es poden encaixar per més que s’intenti. Hauria d’haver-hi una relació entre l’edat i maduració del nen i la quantitat i la qualitat dels deures. La societat evoluciona. Per tant, els deures també ho han de fer. S’han d’adaptar als nous temps i deixar enrere això de passar hores i hores copiant enunciats, copiant pàgines senceres d’un llibre i fent resums. Aquests antics valors pedagògics no deixen lloc per poder potenciar la creativitat o l’emprenedoria del nen, sinó tot el contrari.

Creen nens dependents i insegurs que no poden decidir quan jugar i quan estudiar, perquè una part del seu temps està dedicat a fer els deures. Nens que no es formen amb bons hàbits perquè part de la seva infantesa gira entorn del munt de deures que hauran de fer quan arribin a casa després de l’escola.

tracking