SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Si bé, des d’un punt de vista econòmic, és comprensible la reclamació de les explotacions ramaderes a les suposades agressions de guineus a vedells nounats, no s’ha de criminalitzar l’hipotètic causant i molt menys creure que la solució òptima passa per la caça indiscriminada d’aquest animal.

La guineu, com a predador, és una baula clau en els nostres ecosistemes, vital en el control dels rosegadors (entre els quals el talpó que tant mal causa al sector agrícola), d’insectes i un fre natural per a la transmissió de malalties de la fauna cinegètica com és la mixomatosi en conills.

La raó principal per la qual, aquest sensible i intel·ligent animal ha modificat les seves possibles preses s’hauria de buscar en la interacció de l’ésser humà amb el seu medi natural, que habitualment i de manera descontrolada ha convertit terrenys agrestos en terrenys de cultiu, i ha limitat d’aquesta forma els seus antics caçadors.

La solució passa per una administració àgil que protegeixi tant ramaders com la fauna silvestre, que es faci càrrec de les indemnitzacions oportunes i protegeixi alhora el nostre patrimoni animal.

tracking