SEGRE

L'equip de govern de l'Ajuntament de Lleida

El Comú menteix quan acusa la Paeria

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR: El Comú de Lleida torna a fer gala de la seva actitud tòxica i destructiva cap al Govern de la Paeria amb una sèrie d’acusacions falses amb què volen tacar la bona gestió que es duu a terme en un dels principals serveis públics que presta la ciutat: el subministrament d’aigua.

En un article d’opinió publicat ahir, aquest grup polític acusa la Paeria d’amagar informació sobre el contracte de l’aigua i, en el mateix text, reconeix que està analitzant totes les dades que tenen d’aquests 25 anys de concessió. En què quedem? Si estan estudiant la documentació és perquè la tenen, i si la tenen, és perquè la Paeria els hi ha facilitat. El 31 de maig del 2017 se’ls va enviar la informació econòmica del contracte entre els anys 1994 i 2012 i, fa uns dies, la tramesa es va completar amb les dades d’entre el 2013 i el 2016 i un detall addicional d’inversions dels anys 2007, 2008 i 2009. En definitiva, se’ls ha ofert tota la informació de la gestió del contracte a més de la que ja es facilita dins dels canals habituals de gestió i de control de la concessió. Són, d’una banda, la Comissió de Seguiment del contracte i, de l’altra, els expedients d’augments de tarifes que es tramiten davant la Comissió de Preus de Catalunya. Com és obligatori, aquests expedients contenen sempre la informació justificativa dels augments de tarifes aprovats i revisats, també, per funcionaris públics.

Per tant, la Paeria no amaga informació i qui, en tot cas, menteix és el Comú quan afirma que només ha rebut el silenci per resposta. Menteix quan afirma que no es coneix el cost real de les obres fetes quan la veritat és que aquestes dades –ja lliurades al Comú– estan contingudes en les liquidacions anuals dels comptes de la concessió, degudament aprovades i validades pels informes de la intervenció. O és que no es fien d’aquests informes i dels funcionaris que, des del 1994, han gestionat i fiscalitzat la gestió del contracte? No es fien dels diferents governs municipals que, des del 1994, han regit la Paeria, governs encapçalats pel PSC i, durant uns anys, amb ERC i Iniciativa per Catalunya-Verds? No es fien, tampoc, dels partits que van estar a l’oposició? El Comú només es mou per la desconfiança permanent, per sospites infundades i per un desmesurat afany acusador. És això la nova política? És aquesta la forma de fer una oposició que, també, costa diners?

Darrere de la factura de l’aigua a la ciutat de Lleida –una aigua, per cert, de molta qualitat i amb un cost baix en el rànquing dels preus de l’aigua de Catalunya– hi ha un bon servei i unes inversions en infraestructures que garanteixen la qualitat. Aquestes inversions, en grans xifres, han pujat més de 42 milions d’euros directament i, en el marc de la Mancomunitat, més de 70 milions d’euros. Lògicament, una part d’aquestes inversions s’ha de repercutir en el rebut que, insistim, té un cost similar o inferior al de moltes altres ciutats.

El Govern de la Paeria –i totes les administracions que treballen amb criteris de responsabilitat– creu que calen inversions públiques per millorar les infraestructures de subministrament que garanteixin un servei eficient, tecnificat i amb criteris d’estalvi en un context de canvi climàtic. Seguirem treballant en aquesta línia.

tracking