SEGRE

MARIA ROCA ESTEVE

Una bona convivència

2N ESO. COL·LEGI ARABELL.
GUANYADORA 1A CATEGORIA

Concurs periodístic Josep Pernau

Concurs periodístic Josep Pernau

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Sabem, i més en els darrers dies, que la nostra societat està vivint uns moments molt especials o millor dit excepcionals, relacionats amb el tema de la independència catalana. És difícil parlar d’aquest tema amb plena llibertat, ja que hem arribat a una situació en què els sentiments a favor d’una Catalunya independent, xoquen amb els qui pensen que és millor no separar-se de la resta d’Espanya. Tot això està afectant cada cop més la nostra convivència, ja que aquest tema s’evita en moltes de les converses familiars a l’hora de dinar, s’evita també a la feina, en les reunions dels amics, i fins i tot ha arribat a les escoles. Crec que aquest és un tema que no hauria d’estar present en els comentaris dels nens, però també hem de ser realistes i pensar que moltes famílies participen de molts dels actes que s’organitzen amb els seus fills, i això fa que ho visquin amb molta intensitat. Cadascú podem estimar el que vulguem, però penso que hem de ser capaços de fer-ho respectant el que pensa la persona que tenim al nostre costat.

No podem permetre que es formin grups dins de les classes, sobre quins nens estan a favor d’una cosa o d’una altra. El millor seria que es poguessin evitar les converses, comentaris o situacions tenses, perquè no ens porten a res que no sigui mal rotllo entre nosaltres. Penso que no és un tema que s’hagi de resoldre a les escoles i molt menys entre els alumnes.

Per tant, esperem que les persones que tinguin al seu abast de trobar una solució, ho facin el millor possible, per tornar a tenir una bona convivència entre tots.

tracking