SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Jo, igual que S. Niño Becerra, estic segura que serem independents. Però amb algunes diferències: ell creu que ho aconseguirem aviat i m’imagino que ell es basa en supòsits econòmics. En canvi jo, crec que serà una carrera de fons llarga i em baso en la qualitat del sistema educatiu i en la cultura dels viatges.

Ara, pràcticament ja s’han jubilat tots aquells professors que sí que ens adoctrinaven amb la història de les grandeses d’Espanya, la Formación del Espíritu Nacional, las Labores del hogar i amb la Religió de la por.

Amb els bons professionals de l’educació actual, l’ensenyament obligatori i la gran accessibilitat al postobligatori tothom s’adonarà que:

  • Catalunya no és un invent com ho va ser el Café para todos de l’Estat de les Autonomies.
  • Catalunya tampoc és una ocurrència de quatre il·luminats que va sorgir de la nit al dia com Tabàrnia.

La verdadera història ens avalarà. Amb la cultura que dóna viatjar tothom s’adonarà de:

  • Qui és la locomotora d’Espanya, quins són els vagons de cua i quin és el gran interès que hi ha en què això continuï sent així.
  • Que Catalunya està molt més a prop d’Europa que aquests partits tan proeuropeus que només xuclen de la mamella de les subvencions.
  • Que la Comunitat de Madrid es va inventar tots els impostos de les grans seus empresarials i així semblar ser la més rica i per tant, la més solidària.
  • Que la gran majoria de Comunitats Autònomes no tenen cap interès ni cap sentiment en ser-ho. Ells són espanyols i punt (fet que no critico, tothom té dret a sentir-se d’on vulgui).
  • Que el coneixement de la llengua catalana no tanca portes, sinó que n’obre, i moltes.
  • Que els que parlem català ens costa menys aprendre francès, italià i fins i tot, anglès. La fonètica s’assembla bastant.

Els lòbuls cerebrals s’estimulen i només cal sentir parlar un espanyol monolingüe quan s’esforça a dir qualsevol paraula o frase en un altre idioma que no domina.

Per tot això, i perquè algun dia algú posarà fre a totes les injustícies que es cometen en nom de la justícia i perquè igual que els antics professors, es jubilaran tots aquests jutges antidemocràtics. Aleshores, serem independents.

tracking