SEGRE
Josean Sobrino

Josean Sobrino

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Ahir coneixíem la notícia de la llibertat sota fiança de 75.000 € de Puigdemont i el més important, la denegació dels càrrecs per rebel·lió. Així doncs, la Justícia Alemanya renta la cara de l'independentisme, que l'aute del jutge Llarena volia embrutar. Europa no s'ha cregut aquell conjunt de folis d'un jutge Espanyol excol·laborador de FAES, on pintava l'independentisme amb un fervor i una exaltació violenta impròpia de la realitat existent als carrers de Catalunya durant la manifestació a la Conselleria d'Economia el 20 de Setembre ni durant el referèndum de l'1 d'Octubre. I em pregunto jo si no s'hauria d'estar examinant i jutjant a l'altre bàndol. La crua realitat és que la veritable violència existent a Catalunya durant el procés l'han desenvolupat els cossos de seguretat espanyols mitjançant la seva actuació durant el referèndum. Tots tenim al cap aquell Policia Nacional saltant de les escales d'un col·legi i propinant puntades de peu als votants asseguts sense cap actitud violenta, o l'home de Lleida desplomat, al qual van haver de reanimar mentre la policia continuava apallissant.

Gent dempeus, gent amb braços alçats, gent asseguda a les escales, i dins dels col·legis gent votant, gent controlant la votació, efectuant amb dures penes els recomptes, amagant les urnes a cementiris, amagant les urnes a les llars properes i a més llocs que segurament mai arribarem a saber per molts llibres que es redactin. Això sí, 1.066 ferits que Cs i PP encara no han sabut digerir i que al PSC els ha costat més d'un disgust. Moltes il·lusions, molta dignitat i 2,1 milions de vots independentistes que dos mesos més tard passarien a ser 2,3 milions. L'Europa de la qual es feien propietaris els unionistes, està girant l'esquena a Espanya, primer Suïssa rotundament definint els presos com a presos polítics, després els dubtes de Bèlgica i Regne Unit que encara examinen el cas amb cautela havent alliberat els encausats i finalment Alemanya que aquest cop no ha estat al costat dels botxins com en els temps del feixisme, sinó que està defensant la vertadera independència judicial, la vertadera justícia. Sí, M. Rajoy, són presos polítics, no va haver-hi violència i hi ha Estats on la justícia és independent.

Alliberi els exconsellers, alliberi Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, segui en una taula amb els legítims representants de Catalunya i proposi un referèndum perquè pugui veure-ho tot Europa. La política per a la política i la justícia per als criminals.

tracking