SEGRE

Àngel Ros Domingo

Carta d'Àngel Ros: El servei d'autobusos

Alcalde de Lleida

El servei d'autobusos

El servei d'autobusos

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

L’edició de diumenge del seu diari ha publicat una informació sobre el balanç del servei municipal d’autobusos de tal manera que, sense faltar a la veritat, pot donar a entendre un mal ús o una gestió malgastadora dels diners públics, ja que les diferents afirmacions, que fan en els elements destacats de la notícia, permeten connotacions que cal aclarir, perquè els ciutadans tinguin una idea exacta sobre com es gestionen els diners dels seus impostos.

Diu el titular que “La Paeria transfereix 7 milions d’euros a l’empresa dels autobusos per cobrir-ne el dèficit”. Afirmació sustentada pel sumari: “El 2017, segons la liquidació del pressupost municipal, xifra que suposa gairebé el triple que el 2003, any de la privatització.”

Tot això és cert, però cal apuntar altres coses per esbrinar per què a l’Ajuntament de Lleida li costa aquests diners aquest servei públic. No es pot deixar així, només. El diari parla que els diners que paguen els usuaris per utilitzar el transport públic no arriba al 40%, però aquí no fa comparacions explicatives que posin de manifest que aquest finançament a través dels bitllets és cada cop menor, perquè el Govern municipal ha posat en pràctica una política de gratuïtat i bonificacions, en pro d’una aposta de servei públic que afavoreix col·lectius sensibles i que també té en compte els veïns dels barris i partides més allunyades. Els jubilats tenen el transport gratuït, igual que els estudiants fins als 16 anys, els quals després veuen reduït el preu del bitllet a partir d’aquesta edat. Autobusos de Lleida també preveu altres bonificacions de fins al 50 per cent per diverses raons socials i aviat entrarà en funcionament la nova targeta T-Horta per al taxi a la demanda.

Tot això sense tenir en compte la renovació de la flota d’autobusos híbrids, per tenir una ciutat més verda, més neta i més sostenible, però que també cal amortitzar. Si expliquem tot això, els ciutadans probablement tindran una idea més acurada perquè l’Ajuntament transfereix aquests diners. Poder gaudir d’un servei de transport públic modern que Lleida es mereix i sensible amb els col· lectius més vulnerables.

tracking