SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Lleida, i en particular Ciutat Jardí, està patint una autèntica plaga de coloms. El problema es va iniciar fa més de 10 anys i els veïns fa molt temps que hi lluitem. La situació actual és insuportable. Malgrat que per iniciativa pròpia realitzem neteges periòdiques de teulades i hem instal·lat elements dissuasius i gàbies de captura (aquestes amb la supervisió de la Paeria) no hem aconseguit minvar el problema.

Els inconvenients no es limiten a les destrosses que aquestes aus fan en teulades, canals, desaigües i mobiliari arquitectònic, són també de tipus higiènic i sanitari. És exagerada la quantitat d’excrements, la profusió de plomes i ous trencats (sovint amb embrions a l’interior) que trobem en l’exterior de les nostres cases; freqüentment hem de retirar dels nostres patis coloms morts o malalts.

És ben coneguda la quantitat de patògens que porten aquests animals, alguns dels quals poden generar greus malalties respiratòries, entre altres patologies. Aquest problema no es pot solucionar si només s’aborda unilateralment per part dels veïns, tal com hem anat fent fins ara. Demanem a Sanitat i a la Paeria que s’impliquin en la lluita contra aquesta plaga i apliquin mesures més contundents i efectives. Malgrat la dificultat que pugui comportar el combatre plagues d’aquesta mena, cal remarcar que hi ha coneixement de campanyes dirigides que han donat el seu fruit en moltes ciutats de Catalunya i de l’Estat espanyol. El nostre barri no pot sostenir més temps aquesta situació.

tracking