SEGRE

JOSEP M. LOSTE

Un 94% a favor de Catalunya i la democràcia

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Amb motiu del rebombori mediàtic i polític sobre la posada en llibertat (amb mesures cautelars i fiança) del president Puigdemont per la justícia alemanya, un diari digital en la llengua de Shakespeare amb seu a Brussel·les –The Vocal Europe– va fer una enquesta a la xarxa per demanar què havia de fer Alemanya amb el president Puigdemont, si deixar- lo en llibertat o extradir-lo a Espanya.

El resultat d’aquest sondeig va ser demolidor: un 94 per cent va votar que el deixessin en llibertat i solament un sis per cent volia que l’extradissin (podeu consultar l’enquesta a l’adreça de Twitter: @thevocaleurope i al link: twitter.com/thevocaleurope). Aquests resultats ens demostren la gran manca de credibilitat del govern i de la justícia de l’Estat espanyol davant d’una ciutadania europea ben informada i exquisidament democràtica. D’altra banda, un eurodiputat de la CDU (el partit de la Sra. Angela Merkel) acaba de manifestar que la Unió Europea ha de fer de mediador entre Catalunya i el Regne d’Espanya.

A més, cal no oblidar que mit jans europeus francòfons, anglòfons i germanòfons –tant digitals com en paper– han dit clarament que tot el dossier judicial contra els presos i exiliats polítics catalans, tramitat al Tribunal Suprem espanyol és nul de ple dret; representa un autèntic abús de llei. També cal no oblidar el “front belga” en què la justícia ha deixat en llibertat, sense fiança, els tres exiliats catalans residents a la capital europea.

En aquests moments, si el govern espanyol tingués un bri de dignitat democràtica i sentit comú hauria de redactar un indult perquè, al més aviat possible, sortissin en llibertat tots els presos polítics catalans que es troben en les tres presons de la Comunitat de Madrid.

tracking