SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Escric aquesta carta per agrair tant al personal sanitari com a l’administratiu, l’atenció rebuda i la qualitat assistencial.

Però què passa fora, a la sala d’espera de la segona planta de l’Hospital Arnau de Vilanova? Parlo com a pacient però també com a metge. Si algú que llegeix aquesta carta ha estat en aquesta sala d’espera com a pacient o com a familiar, sabrà de què parlo.

El primer que es veu a l’arribar és molta gent i pocs llocs buits. I és que els pacients moltes vegades no tenim lloc per seure. I quan hi ha algun lloc, el familiar que t’acompanya no pot estar al teu costat, que és el que en aquells moments necessites. Durant el temps d’espera has d’estar molt atent a la megafonia. Més enllà del tema de la privacitat, m’agradaria dir que als lavabos no hi ha cap altaveu. Per tant, poden cridar el teu nom i que no ho sentis. Un altre aspecte a millorar seria la calefacció, ja que en un espai amb una densitat de gent tan alta, la temperatura a la sala d’espera es fa, de vegades, insuportable.

És molt enriquidor com a metge observar i escoltar els comentaris que tan pacients com familiars fan a les sales d’espera. Són sincers i expressen el seu malestar. He vist gent gran i persones que estan passant per tractaments que els deixen molt febles i vulnerables.

Per aquest motiu, m’agradaria que aquesta sala d’espera fos més acollidora i amb més privacitat. D’aquesta manera segur que milloraria el benestar i la satisfacció tant dels pacients com dels professionals que hi treballen.

tracking