SEGRE

JUNTA DE PERSONAL DE LHUAV DE LLEIDA I COMITÈ DEMPRESA DE LHUSM DE LLEIDA

Aliança estratègica de la Generalitat

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

La Junta de Personal de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) de Lleida i el Comitè d’Empresa de l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida (HUSM) volem donar a conèixer a la població de les Terres de Lleida la nostra opinió en relació a l’aliança estratègica que l’Administració de la Generalitat, a través de la Gerència Territorial de l’Institut Català de la Salut i l’Alt Pirineu i Aran, promou entre HUAV i HUSM. Al setembre es va publicar al DOGC la renovació de l’aliança estratègica que estableix la unificació assistencial dels serveis mèdics i quirúrgics dels dos hospitals de la nostra ciutat. Malgrat la transparència informativa de la qual les institucions sanitàries fan gala, els treballadors no hem estat informats al seu degut temps ni de la forma adequada dels detalls d’aquesta reorganització sanitària.

No se’ns va informar de res, només un cop publicada al DOGC, ni hem participat en un acord signat l’abril del 2017. Ara es concreta la reorganització dels serveis d’Urologia i Otorinolaringologia. La representació dels treballadors va demanar la regulació dels convenis addicionals de cada servei tal com recull l’acord. Se’ns ha lliurat una informació que podem dir que no es correspon amb el que hauria de ser la documentació d’un complex conveni específic entre dos hospitals. Amb el temps complet i els serveis afectats ja unificats, són molts els aspectes no explicats o confusos. Hi ha omissions en temes tan rellevants com els riscos laborals o amb quins mitjans es mobilitzen els professionals que van a l’Hospital Comarcal del Pallars per realitzar la seva tasca. No s’han dimensionat correctament les plantilles de professionals implicats.

Tampoc es detallen els recursos econòmics necessaris ni el seu origen. Creiem que la informació que se’ns ha donat ha estat preparada a posteriori i hi ha la inquietant sensació d’improvisació que emana de tot això. El que més ens fa patir als professionals del fet que no ens expliquin de forma clara aquesta reorganització dels serveis, és com afectarà això als pacients. Visites en un lloc per un especialista, intervenció per un altre i seguiment per un tercer en dos centres diferents, un circuit que no facilita la relació de confiança pacient- professional exigible per una bona qualitat assistencial. La claredat en les explicacions, objectius finals, què, com i quan, per no generar dubtes, nervis i recels entre els quals ho hem de portar a terme ho considerem imprescindible per poder fer bé la nostra feina.

En definitiva, no podem recolzar una reorganització sanitària de la qual no tenim dades suficients per confiar en la seva viabilitat i que davant l’absència dels requisits mínims que s’han de complir en aquests casos ens exigeix als professionals d’ambdues institucions que confiem amb fe cega que tot funcionarà correctament. El nostre sentit últim és servir amb qualitat i eficiència tota la població. I una deficient organització pot ocasionar potencials perjudicis als pacients, als usuaris i als professionals implicats. Entenem que és molt més funcional que tot estigui integrat en una sola entitat, a l’Institut Català de la Salut per evitar duplicitats.

tracking