SEGRE

FECAPI (FEDERACIÓ DASSOCIACIONS DE CAVALL PIRINENC CATALÀ)

"Jo no menjo poltre"

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

“Jo no menjo poltre” es va sentir el dia 25 d’abril passat en horari de màxima audiència a TV3, concretament al programa Joc de cartes. I per triplicat. I tots tres cuiners. Un dels quals força influent i mediàtic en el nostre país. Aquesta frase, que va caure com un gerro d’aigua freda per a una de les concursants –que basa la carta del seu restaurant en aquest tipus de carn–, també ho va fer sobre tots i cadascun dels 370 socis que formen part de la Federació d’Associacions de Cavall Pirinenc Català (FECAPI): una federació que té deu anys d’història però molts més de bagatge per part de ramaders que estimen la seva feina, que vetlla per produir una de les carns més sanes que es poden trobar al mercat; altament rica en ferro i omega3, saborosa i tendríssima i ideal per a esportistes, persones grans i infants.

La cria del Cavall Pirinenc Català, es fa exclusivament en extensiu i en pastures d’alta muntanya i no té res a veure amb els animals d’esport (cavalls de carreres, salt o raids). Tots porten la seva identificació corresponent –que han de fer veterinaris habilitats– i els tractaments que reben són molt ocasionals.

Des de la Federació d’Associacions de Cavall Pirinenc Català animem a tothom que tasti aquesta carn tan sana, saludable i amb gust del nostre territori, produïda en muntanyes que sovint superen els 2000 metres d’altitud i on es fan les millors pastures i l’aigua més pura. Carn d’un gust excepcional i d’un valor nutritiu que ben cuinada esdevé un esclat dels sentits al paladar.

I quan l’hagueu degustat, tant sigui en estofat, en carpaccio, en hamburguesa, en canelons o a la brasa, segurament no direu mai més: “Jo no menjo poltre.”

tracking