SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Dissabte passat, després que diversos representants policials i del govern central ho desmentissin, les xarxes socials anaven plenes de fotografies de la requisa massiva per part de la Policia, a l’entrada de la final de la Copa del Rei de futbol, de samarretes a afeccionats del Barça pel simple fet de ser del color que té una longitud d’ona compresa entre els 565 i 590 nanòmetres, és a dir, groc.

A mi, què voleu que us digui, la mesura em sembla perfecta; un estat democràtic exemplar com és l’espanyol no pot permetre que una marabunta de facinerosos radicals posin en perill la pau social del país amb una arma tan perillosa com és una samarreta groga. Jo aniria una mica més enllà; prohibiria la possessió, escolta i transmissió de la cançó Tengo un tractor amarillo, que fa uns anys –bastants– va amenitzar les revetlles de l’estiu celtibè- ric.

És una descarada crida a la rebel·lió cap al sofert gremi de la pagesia. Aquest tema compost per J. Lennon i P. McCartney va aparèixer l’any 1966 al disc Revolver. Ja fem tard per detenir J. Lennon, qui ja va viure el 1971 l’experiència de ser detingut pel cos policial espanyol que s’anomenava Policia Armada, coneguda com els grisos, ja que va morir tràgicament, com és conegut, l’any 1980, però apel·lant a la tradicional relació fraternal entre el Regne d’Espanya i el Regne Unit podríem demanar l’extradició de P. McCartney, segur que ens la concedirien.

Ben pensat, ja que està anunciat que en Ringo Starr, bateria de The Beatles i cantant d’aquesta perillosa cançó, actua amb la seva banda al juny a Barcelona, aprofitaria per detenir-lo, si és possible enmig del concert, que li servís d’escarni i escarmenti potencials elements subversius que puguin plantejar-se posar-se en el futur una samarreta de color groc.

Jaume Perez

tracking