SEGRE

UN GRUP D'EMPLEATS DE LA PREFECTURA DE TRÀNSIT DE LLEIDA

La Prefectura de trànsit de Lleida i les autoescoles

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Al llegir la notícia publicada el dia 27/4/2018 al diari SEGRE respecte a un escrit presentat per l’Associació d’Autoescoles de Lleida en el qual exigeixen el cessament de la Cap Provincial de Trànsit de Lleida pel que consideren un col·lapse en el sistema d’exàmens per obtenir el carnet de conduir, una important representació dels treballadors d’aquesta Prefectura de Trànsit de Lleida volem exposar la realitat de la situació que vivim diàriament. En primer lloc, la falta de personal no és un problema exclusiu del col·lectiu d’examinadors. Els empleats de la Prefectura veiem dia a dia com es redueix també el personal administratiu, amb trasllats i jubilacions que deixen places vacants que mai no s’arribaran a cobrir. Per part de Funció Pública no es convoquen oposicions ni es mostra cap interès a fer-ho i tampoc s’afavoreix la contractació d’interins.

La falta d’efectius no és un problema que s’ha d’atribuir a una mala gestió d’una Cap Provincial. La falta de personal comença a ser ja un greu problema que afecta tota l’Administració General de l’Estat i que en alguns organismes es fa més visible a l’afectar ja directament el ciutadà corrent, com pot ser el cas dels examinadors. La resta de personal de l’Administració patim dia a dia un increment de tasques, en ocasions assumint responsabilitats que no ens corresponen pel nostre lloc, veient amb desànim la impassivitat dels nostres governants i aguantem estoicament les crítiques dels ciutadans a la nostra tasca.

Des de la Prefectura de Lleida s’estan fent impossibles per aconseguir personal, sense cap resposta per part d’aquells als quals correspon mantenir una Administració que pugui donar un bon servei al ciutadà. La nostra Cap Provincial és una funcionària més, que també pateix el dia a dia d’aquesta degradació que viu l’Administració Pública i que, de costat amb la resta de personal, intenta tirar endavant la gestió del dia a dia.

Respecte al col·lectiu examinador, aquest és un col·lectiu de la DGT amb unes reivindicacions pròpies, totalment legítimes i amb la possibilitat legal d’exercir el seu dret a vaga com qualsevol col·lectiu treballador. La negociació amb els examinadors durant la vaga per intentar frenar les seves conseqüències no ha correspost mai a la Cap Provincial de Trànsit. Ateses les dimensions tan precàries de la plantilla de treballadors de la Prefectura de Lleida, la gestió de l’àrea d’exàmens ha estat un veritable maldecap per a la Cap Provincial i per a la resta d’empleats que a nivell administratiu han hagut d’assumir tasques en un altre moment realitzades per examinadors. El retard en exàmens que ha suposat la vaga i la falta de personal examinador s’ha intentat suplir sol·licitant des de la Prefectura examinadors itinerants, com des de fa alguns anys ja resulta habitual. Que arribin aquests efectius no depèn ja de la Cap Provincial.

En aquests temps, que no resulten fàcils per al personal de l’Administració de l’Estat, si el que realment volem és millorar les coses i que tot funcioni, hauríem d’anar tots a l’una, i reconduir cap a una direcció més encertada la constant pressió que s’exerceix per part d’alguns col·lectius, que més aviat sembla que vulguin, potser per algun interès particular, que tot es destrueixi.

tracking