SEGRE

GLÒRIA TOMÀS I NUS

Adéu al Bar Janó de Rialp

RIALP

Adéu al Bar Janó de Rialp

Adéu al Bar Janó de Rialp

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Aquest mes de maig, el bar Janó de Rialp (Pallars Sobirà) tanca definitivament. La Lourdes, que ha estat davant el negoci familiar, serà qui abaixi la persiana d’un bar que ha acompanyat durant molts anys els habitants del municipi de Rialp. La gent de la meua edat recordem amb nostàlgia els viatges al bar de la Marcel·lina –la mare de la Lourdes i de la Marina– per anar a proveir-nos del corte de nata. Els parroquians de més edat recordem, com si es tractés del segell d’identitat, els hiverns en què el local es caldejava amb una enorme estufa de ferro colat envoltada per un reposapeus de fusta. La vida durant aquests anys ha anat canviant, el Bar Janó s’anava modernitzant sense perdre l’essència, el tracte amable i proper de les tres dones i el Joaquin que ens han atès durant aquests anys.

Al bar Janó hi hem viscut moments fantàstics: el futbol en blanc i negre i el millor Barça –memorable aquella tarda de la maneta al Madrid–. Culers i merengues han conviscut sense que la sang arribés al riu. El bar Janó ens ha convidat durant tots aquests anys a unes castanyades fantàstiques, hi hem acudit a buscar la loteria, segellar la travessa o fer la Primitiva. Durant anys, al bar, s’hi han trobat bé els jugadors de la botifarra o el jovent que anava o venia de festa.

El punt final d’un establiment tan estimat al municipi ens desvetlla la nostàlgia i ens sap greu. Què hi farem! Lourdes i família, us desitgem que gaudiu d’una merescuda jubilació, gràcies per tot.

Un brindis i un potxó.

tracking