SEGRE

GRUP PDECAT CONSELL COMARCAL DE LA SEGARRA

La carta que no ha escrit Xavier Pintó

Creat:

Actualitzat:

Resposta del PDeCAT a la carta de Xavier Pintó

SR. DIRECTOR:

Sorprèn la carta que no ha escrit l’alcalde de Plans de Sió, Xavier Pintó, però que sí que ha signat. Qui li escriu la carta parla de les meravelles del seu nou partit, ERC, com a partit que amb més compromís ha treballat al país, cosa amb què evidentment no estem gens d’acord, però no posarem aquí el focus de la qüestió ni hi pensem perdre ara ni un sol segon.

La carta que no ha escrit Xavier Pintó diu que ha deixat el grup comarcal del PDeCAT, cosa que respectem. Res a dir si no se sentia prou bé entre nosaltres.

La carta que no ha escrit Xavier Pintó diu que s’ha fet militant d’ERC, cosa que evidentment també respectem. Aquest tipus de canvis són legítims i no hi ha res a dir si creu que a ERC se sentirà més còmode.

Ara bé, la carta que no ha escrit Xavier Pintó no diu que, quan des del PDeCAT de la Segarra vèiem moviments estranys i li preguntàvem si passava alguna cosa i si pensava passar-se a ERC, ell ho negava i resulta que ja s’havia fet militant del partit. La carta que no ha escrit Xavier Pintó no diu que ja fa almenys dos mesos que es va fer d’ERC.

No només aquí hi ha hagut una falta d’ètica enorme de Xavier Pintó, sinó també dels que l’han avalat des d’ERC −un d’ells diputat al Parlament de Catalunya− i dels qui a la comarca han anat treballant el tema des de fa temps sense cap mena d’escrúpol. Qui l’ha avalat sabia que en aquell moment encara formava part del PDeCAT, que seguia sent conseller comarcal del PDeCAT i sabia que formava part de diversos grups de whatsapp del PDeCAT i que, per tant, disposava d’informació privada del nostre grup polític. I tot i això el va avalar, trencant amb el codi ètic del seu partit ERC.

Però, a vegades, aquest tipus de mala praxis, per sort, es torna en contra de qui la practica. Resulta que aquesta jugada tan lletja d’alguns membres d’Esquerra −no de tots afortunadament− ha enfurismat dins d’ERC qui sembla que també tenia interessos polítics legítims en el mateix municipi que Pintó, fins al punt que ens ho va explicar amb detalls. Davant aquesta evidència, Xavier Pintó no va poder seguir negant el que sospitàvem i no va tenir cap més remei que, després de passar vergonya −volem pensar que en va tenir−, abandonar els grups de whatsapp del PDeCAT després d’un curt missatge −aquest sí escrit per ell−, en el qual deia que per motius personals deixava el partit. Era el 14 de març d’aquest any. Dins d’ERC de la Segarra i en algun membre d’ERC de l’Urgell hi ha un problema d’ètica política que només el partit pot resoldre.

No valen les opinions crítiques de cafè que es converteixen en silencis còmplices a les sales de plens. És el moment de la valentia i el compromís amb els ciutadans, dels que realment vam decidir fer un pas per entrar en política per dignificar-la. Si no ho fem ara estarem fent molt mal a la nostra societat, al futur dels nostres fills, els quals hem de poder mirar als ulls dient-los que ens sentim orgullosos del nostre pas per la política.

Animem la bona gent d’ERC −que hi és− a fer fora de manera radical i sense contemplacions aquesta manera de fer que embruta la comarca i la política en general, aplicant el seu propi codi ètic amb totes les conseqüències.

tracking