SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

En un moment en què la tecnologia creix de manera tan ràpida és important que el govern estigui format, com a mínim, per un equip humà especialista en les noves tecnologies, ja sigui en l’àmbit d’informació, militar, econòmic, sanitari, etc.

Quan parlem de tecnòcrates no parlem de persones que estan alfabetitzades mediàticament, que són capaces d’accedir, avaluar i crear missatges utilitzant un model de cerca que els anima a qüestionar qualsevol informació, ni parlem de persones que controlen les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i les xarxes socials per realitzar la seva feina.

Parlem de persones que exerceixen el seu poder per la seva competència tècnica o científica, que prenen decisions amb eficàcia, sense tenir en compte els arguments d’ordre polític, ètic, ideològic o social. No poden fer-se càrrec d’un país professionals sense una base política, sense una educació que els permeti lluitar pel bé comú, però tampoc ens poden governar polítics que parlen i argumenten molt bé, però que no són capaços d’entendre l’arrel dels problemes socials, econòmics, sanitaris, tecnològics, etc.

És per això que ha de desaparèixer la nova aristocràcia, no s’ha de veure la política com un mitjà per tenir contents empresaris que tindran cura més endavant de nosaltres, perquè quan això passa hi ha molt poques possibilitats que hi hagi un criteri objectiu, per tant hi ha molt poques possibilitats de solucionar els problemes reals d’un país. Els tecnòcrates no compten amb les habilitats socials que tenen els polítics, és per això que els polítics haurien d’estar especialitzats, d’aquesta manera hi haurà la possibilitat de solucionar problemes i alhora serà més fàcil arribar a la població.

tracking