SEGRE

MONTSE PARRA I ALBÀ

La Festa Major de tothom

5A TINENT D’ALCALDE I REGIDORA DE POLÍTIQUES A FAVOR DE LA CREATIVITAT, LA CULTURA, L’EDUCACIÓ I ELS ESPORTS

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

La Festa Major de Lleida és un moment de celebració col·lectiva, un esdeveniment que és patrimoni del conjunt de la ciutat. L’organització correspon a la Paeria i la duu a terme amb la participació directa d’infinitat d’entitats cíviques que representen tota la diversitat cultural i creativa de Lleida. La Festa Major sempre ha estat un espai de neutralitat i de pausa política, per molt que la situació sigui complicada, amb l’objectiu de facilitar que absolutament tothom, cada lleidatà, cada lleidatana, persones arribades d’arreu, vulguin ser-ne partícips; perquè ningú pugui sentir-se exclòs.

L’equip de govern impulsa la Festa Major amb total responsabilitat i preservant aquesta necessària neutralitat –que és plenament compatible amb la llibertat d’expressió–. Si no existís aquesta neutralitat, es posaria en perill el caràcter integrador que, per definició, ha de tenir la Festa.

Lamento la utilització política de la Festa Major que, enguany, han fet alguns grups municipals de la Paeria que, per raó política, han donat l’esquena al conjunt dels actes d’aquesta festa o bé han organitzat actes de partit o partidistes en actes unitaris del món associatiu, en una clara mostra, al meu entendre, de manca de respecte a la ciutat i al que representa la Festa de tots els lleidatans i lleidatanes.

tracking