SEGRE

Sara Mestres

Res en Comú

Regidora delegada de Seguretat Ciutadana

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Els regidors del Comú ja ens tenen acostumats a una manera d’actuar que, tot i que hem de confessar que no ens sorprèn, sí que podem dir que de nou ens decep. Com a servidors públics, els regidors d’aquest equip de govern tenim un alt sentit de la responsabilitat i del deure públic. Aquesta responsabilitat, inherent a l’encàrrec dels ciutadans i ciutadanes que ens han depositat la seva confiança, l’estem exercint amb tot el rigor que requereix l’administració pública.

Ens diran els Srs. del Comú que fer oposició és realitzar una tasca de control, que l’és. Però el que obliden i han oblidat durant tot el que portem de mandat és que des de l’oposició també s’ha d’exercir la responsabilitat d’elevar la mirada més enllà dels interessos partidistes i cercar el bé comú. Vostès, que porten aquesta paraula tan conciliadora en les seves sigles, l’han aplicat ben poc al llarg d’aquest temps. El nombre d’expedients i qüestions que afecten la ciutadania i que es debaten en comissions i passen pel ple són de molts tipus i la seva persistent negativa a qualsevol proposta que vingui de l’equip de govern és representativa del seu tarannà.

Evidentment, aquest equip de govern no el comparteix i hi ha nombrosos exemples de la voluntat per arribar a acords que, des d’un govern en minoria, hem intentat durant tot el mandat. Hem fet possible la governabilitat de la ciutat, malgrat vostès, sento dir-ho, perquè m’hauria agradat poder compartir i tenir punts de vista compartits amb el seu grup. Però vostès han optat per la confrontació.

El seu cavall de batalla ara són els radars, una concessió que finalitza el mes d’agost i de la qual es fa el seguiment administratiu oportú, com s’aplica a totes les concessions i contractes. Vostès, de pas, qüestionen amb arguments que res tenen a veure amb la realitat la velocitat a què multen els radars. Srs. del Comú, estem parlant de seguretat ciutadana, no demonitzin un sistema que ha fet possible la disminució d’accidents greus des de l’any 2014, en què van començar a funcionar (en tenen moltes ciutats de Catalunya i l’Estat, Lleida no és una excepció). Aquest mes d’abril, després d’un informe dels qui són responsables de la seguretat vial, la Guàrdia Urbana, s’ha rebaixat a 60 km/h la velocitat a partir de la qual es pot multar per disminuir la tendència detectada en la darrera Junta Local de Seguretat, amb un augment del nombre d’accidents d’un 5,5%; dels accidents amb ferits, en un 22%, i dels atropellaments, un 16%. A vostès això sembla que no els importi, però la veritat, la que no volen admetre, és que l’única funció dels radars és aconseguir reduir la velocitat de circulació, directament relacionada amb la gravetat dels accidents. No hi ha cap altre interès, Srs. del Comú, i les acusacions que difonen impunement sobre la concessió són una mostra més de la seva tasca “d’investigació”, que fa tres anys que busca la foscor on hi ha transparència, com ens reconeixen tant a àmbit català com internacional.

Vostès han escollit una línia, la de l’acusació permanent, nosaltres una altra, la del treball constant, confiant en el conjunt de professionals de l’administració local que són l’estructura en la qual es fonamenta l’acció municipal. Res en Comú, malaurament.

tracking