SEGRE

CRISTIAN BOTIJA, Primer Secretari de la Federació de la JSC Terres de Ponent

Prou homofòbia!

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Avui, 17 de maig del 2018, fa exactament 28 anys que l’OMS (Organització Mundial de la Salut) va reconèixer i ratificar que l’orientació sexual no ha de ser considerada com un trastorn mental, nomenclatura clarament discriminatòria, motiu pel qual el col·lectiu LGTB va aconseguir una de les moltes victòries en aquests darrers anys, fet que commemorem així en el Dia Internacional contra l’homofòbia, lesbofòbia i la transfòbia.

La societat i el col·lectiu segueix lluitant per aconseguir més drets i llibertats, però sobretot per impedir que la societat més arcaica i més retrògrada segueixi odiant, agredint i discriminant aquells que no considera normals. Actualment encara hi ha més de setanta-dos països on encara es criminalitza i persegueix a les persones del col· lectiu LGTB, mitjançant fins i tot, la pena de mort, la presó o les teràpies de reconversió, fets lamentables i que no es poden tolerar en ple segle XXI.

Els i les socialistes lluitem perquè a Espanya i així també a Catalunya es reverteixin les polítiques de la dreta i que converteix cada cop més vulnerables col·lectius com la gent gran, persones amb discapacitats, dones, infants, immigrants i els i les joves que pateixen la precarietat laboral. El Partit Socialista ha aprovat diverses lleis que protegeixen i blinden drets que creiem bàsics i que reconcilien a la societat entre si.

Però, centrant-nos en el 17 de maig, Dia internacional contra l’homofòbia, voldria destacar-ne dues: una, la Llei del 2005 del matrimoni homosexual, amb Pedro Zerolo com a promotor i ferm defensor del col·lectiu. L’altra és la Llei 11/2014 del Parlament de Catalunya, una de les primeres lleis autonòmiques en aquest sentit, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals i per l’erradicació de l’homofò- bia, la bifòbia i la transfòbia.

Els i les socialistes seguim lluitant per a la defensa dels drets del col·lectiu i és per això que ens preocupa que tot i l’aprovació de les lleis per protegir i blindar aquests drets, encara augmentin en més d’un 32 per cent les agressions homòfobes a Catalunya en el darrer any. De fet, segons les dades de l’Observatori contra l’Homofòbia a Catalunya, l’any 2017 es varen enregistrar 111 agressions. Però aquest fet es reprodueix a totes les Comunitats Autònomes.

La preocupació per l’augment de conductes clarament homòfobes acompanyades per l’increment de les agressions fan que segueixi sent imprescindible lluitar per l’erradicació d’aquest comportament. És per això que el Partit Socialista impulsa la proposta de llei d’igualtat LGTB al Congrés dels Diputats, llei que arriba 12 anys després de la llei de matrimoni homosexual i 10 anys després de la llei d’igualtat del PSOE, fets que proven clarament el compromís dels i les socialistes envers el col·lectiu i la defensa d’aquest.

tracking