SEGRE

CLAUSTRE DE LESCOLA CAMPS ELISIS, CAPPONT.

Creiem en l'escola pública?

LLEIDA

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Amb referència a l’article publicat divendres, 25 de maig, en aquest diari voldríem fer unes reflexions.

En primer lloc, tots estem d’acord en el fet que l’oferta de places de les escoles de Cappont es queda curta. Durant diferents cursos s’han anat creant bonys a les diverses escoles aprofitant els espais disponibles. Però ha arribat un moment en què ja no hi ha més espais. Cal un altre plantejament, més seriós. El barri necessita una línia més. On? Aquí sembla que és on hi ha el problema.

L’escola Frederic Godàs té dues línies, l’escola Francesco Tonucci i l’escola Camps Elisis en tenen una cadascuna de les escoles. Vist així, una d’aquestes dues hauria d’ampliar-se a dues línies. Fins aquí tothom d’acord. Donada la situació que moltes famílies, amb l’oferta actual, no podran escolaritzar els seus fills i filles al seu barri, a Cappont, la proposta que fa Ensenyament és crear una nova línia a l’escola Camps Elisis. I ai las! NO, no, no... no és acceptada. Per què?

Com queda expressat literalment en l’article “perquè, comparat amb els altres centres del barri, té molta immigració”.

I això es veu com un aspecte negatiu, i no com una possibilitat més bona d’educar en la convivència, el respecte i en la coneixença dels altres en tots els seus vessants. Doncs, permeteu-me que us digui que les possibilitats educatives que ofereix una escola on hi hagi diversitat són moltes més que les que pot oferir una que no en té, o en té poca.

No hem dit que hi ha tres escoles públiques al barri? No tenim clar que el servei públic d’ensenyament no és discriminatori ni selectiu, que és per tothom? No veiem que la nostra societat és multicultural i cada vegada ho serà més? Quina societat volem de futur, una que posa murs, tanca portes i redueix l’espai de relació o una que sigui oberta, dialogant i que valori el que cadascun dels seus individus pot aportar al bé comú.

Una de les tasques de l’escola és acompanyar els nens i nenes en la construcció de la seva identitat personal i social, a saber actuar en un món divers i canviant, a aprendre del seu entorn i aprofitar tot el que li aporta, a tenir criteri i saber decidir que ha de fer en cada situació.

L’escola Camps Elisis és una escola pública que fomenta el respecte, la cohesió, la col·laboració, la responsabilitat, l’esforç, la superació i que proposa fites molt altes als seus alumnes. Promou hàbits de vida saludables i el respecte al medi ambient, innova metodològicament, incentiva l’enginy, la iniciativa, l’àmbit cientificotecnològic, personalitza l’aprenentatge, conrea el vessant artístic, creatiu i cultural, estimula la bona comunicació oral, escrita i audiovisual, utilitza les eines tecnològiques i digitals, i sobretot, sobretot, ajuda a saber utilitzar tot el que un sap i aprèn per actuar eficaçment davant qualsevol situació i aprendre més cada dia.

Creiem en els nostres principis i defensem i defensarem els nostres valors, ara i sempre.Triar l’escola per als nostres fills és una decisió molt important i tots ho tenim clar. Per això quan ens plantegem a quina escola aniran hem de preveure totes les possibilitats i visitar totes les escoles; cada família és un món i el que a unes no els agrada a altres els pot fer el pes. I quan ja sabem el que ens ofereixen a cada escola, doncs decidim quina és la que més s’ajusta als nostres interessos, però mai, MAI... hem de dir NO a una escola sense conèixer-la. No jutgem basant-nos en estereotips o en el que ens diguin persones que no tenen prou coneixements per valorar, tinguem criteris propis i amb una base sòlida.

L’escola Camps Elisis és una molt bona escola!

tracking