SEGRE

EN BICI PER LLEIDA BACC

Nou tram de (carril) bici a la rambla d'Aragó

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

La reforma del tram de carril bici de la rambla d’Aragó forma part de l’eix que ha de permetre creuar el centre de la ciutat en bicicleta. Des d’En bici per Lleida-BACC considerem prioritària aquesta infraestructura i, per tant, celebrem que gràcies als pressupostos participatius, s’hagi refet el polèmic carril anterior.

El nou tram és en general molt millor i és com creiem que han de ser els carrils bici; és a dir, a nivell de la calçada, per tal de segregar-los de la vorera. Els trams entre carrers, tot i no tenir ben bé l’amplada que voldríem, són molt segurs fins que... arribem a les cruïlles, altre cop al nivell de la vorera i sense un espai per a les persones que s’esperen per creuar el carrer, tal com vam demanar. Per a nosaltres és fonamental respectar el vianant i, a l’espera de solucionar-ho adequadament, demanem que es prenguin totes les mesures de senyalització acordades.

Cal insistir que un carril bici només té sentit quan té continuïtat i, per tant, aquesta reforma només és una petita part del futur eix sud-nord (Bordeta- Agrònoms) el qual arrossega anys d’endarreriment. Esperem que el tram d’Av. Catalunya es realitzi properament tal com s’ha dit, que es resolguin alguns enllaços pendents i que s’afronti definitivament el tram nord per Rovira Roure, molt més lògic i natural, que no pel carrer Dr. Fleming com sembla que es preveu.

Per tant, l’obertura d’una nova via ciclista sempre és un fet positiu i volem destacar la millor qualitat en els dissenys dels darrers carrils bici però no entenem com, en un tram tan curt i important, hi hagi els errors abans esmentats. Incentivar la bici com a mitjà de mobilitat urbana suposa una millor qualitat de vida per a tota la ciutadania, com així es demostra ja en moltes ciutats europees.

Cada bici que es desplaça per Lleida implica menys cotxes, una millor qualitat de l’aire que respirem tots i totes, més espai públic, menys soroll, menys perill...

tracking