SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

En les dictadures només cal que els que manen −sigui en el nivell que sigui− facin això: manar. En les democràcies la cosa és diferent: es consulta i es realitza la voluntat de la majoria. Però avui dia alguns brillants cervells han inventat un altre sistema de govern, podríem dir-ne la pseudodemocràcia, que consisteix que els ciutadans i ciutadanes votem cada uns anys els seus representants i els elegits utilitzen tot l’aparell del poder, que és molt i molt fort, per canviar, tergiversar o donar-li la volta al parer de la majoria. En poques paraules: per fer el que volen. Traint així el mandat democràtic pel qual van ser elegits.

Fa pocs dies va sortir en aquest diari (SEGRE 31-5- 2018) una notícia que portava per títol “La Bordeta rebutja una rambla a Palauet i Flix que implica fer caure cases”. Qualsevol que la llegeixi pot pensar que els veïns d’aquell barri són, pel cap baix, uns immobilistes, uns malagraïts o que no toquen de peus a terra. A qui se li pot ocórrer oposar-se a una rambla al barri? Bé, una rotonda rambla, aclareix més avall l’article. Sembla que això vol dir anar frontalment contra el progrés. Sembla que els malagraïts veïns de la Bordeta menystenen la inversió, que tan generosament els ofereix el seu ajuntament, amb excuses i pretextos de poca volada, o, pitjor encara, s’hi oposen per bloquejar les iniciatives municipals.

Ho sembla, però no és així. Res més lluny de la veritat. L’equip que regeix el nostre magnànim ajuntament sabia molt bé que aquesta proposta seria rebutjada pels veïns i veïnes del barri −a banda de les raons exposades en la reunió− per ser costosa socialment, perquè canviaria el caràcter de l’entrada a un barri amb molta tradició i, sobretot, perquè no aportaria gaire res al trànsit. Per millorar el trànsit de la Bordeta es podrien estudiar solucions molt més pràctiques i realistes com podria ser la d’una rotonda més petita, adequada al lloc i al trànsit que hi passa. Tot això ens porta cap a una única conclusió: si l’equip municipal sap molt bé que la seva proposta serà rebutjada pels veïns i veïnes de la Bordeta, per què la presenten? Coneixent el pa que s’hi dóna, hem de pensar sense por a equivocar-nos que només és una excusa per poder dir que l’ajuntament ja voldria invertir al barri, ja, però són els del barri que no volen que s’hi faci inversions. Així, l’equip municipal ens tira una cortina de fum als ulls, queda com el bo de la pel·lícula i pot passar bastants anys més sense fer inversions on realment no les vol fer.

tracking