SEGRE

FERRAN ACCENSI I ANTONI CATALÀ

Benavent, el poble dels despropòsits

REGIDORS D’ERC DE BENAVENT DE SEGRIÀ

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Cal començar dient que Benavent de Segrià és un poble molt proper a la capital de Lleida, i aquest fet ha propiciat que a partir de l’any 2002 i en pocs anys doblés la seva població. Aquest creixement no s’ha correspost amb la dotació d’equipaments necessaris que requereix un poble i que ajuden a millorar la qualitat de vida i la convivència entre veïns. Des d’ERC a l’Ajuntament, hem proposat, tot i que no s’ha fet efectiu, un pla estratègic basat en la coherència i prioritzant les necessitats del poble. Per fer-nos una lleugera idea de com estem, anirem per parts:

  • Teníem una pista esportiva, que a causa de la seva proximitat amb el col·legi s’utilitzava per fer de pati i per exercitar les classes d’educació física. Els vestidors que hi havia donaven servei al camp de futbol, però aquests es van enderrocar i en tot aquest espai ara hi tenim construïda una estructura inacabada per a un equipament que no sabem quina funció ha de fer. Els actuals vestidors del camp de futbol són mòduls de lloguer, que amb els anys que fa que paguem l’arrendament ja els hauríem pogut comprar i serien de propietat municipal. Ara la intenció de l’equip de govern és fer un poliesportiu per fases. El que ens preocupa és la seva funcionalitat i disseny, l’estructura prefabricada de formigó proposada i aprovada és més pròpia d’un magatzem de palla que d’un poliesportiu polivalent. Des d’ERC, donada la importància de l’equipament, ens agradaria, i així ho hem demanat, que es donés als veïns la possibilitat de poder escollir entre diversos projectes, mitjançant una consulta popular. També hem proposat la compra de terrenys veïns a la zona on es projecta el poliesportiu per no limitar l’espai d’equipaments i poder disposar d’espai suficient per cobrir les futures necessitats pel poble. L’actual estat de comptes municipals permetria fer aquesta compra.
  • Benavent està connectat a la xarxa d’aigua de boca de Pinyana, que ha de portar l’aigua directament del pantà de Santa Anna a un dipòsit municipal nou construït per poder millorar aquest subministrament. No obstant, som l’únic poble de la xarxa que encara no disposa d’aquest servei, ja que el dipòsit que tenim no es pot utilitzar a causa de diversos despropòsits jurídics i administratius. No hi ha data prevista pel seu funcionament.
  • No tenim piscines municipals, ni projecte de fer-ne.
  • Tenim unes normes subsidiàries que posen en risc un dels principals sectors econòmics del poble, com és el ramader. La Junta de govern, per unanimitat, va aprovar la seva modificació, i després de fer i pagar el corresponent projecte, l’equip de govern del PDeCAT i el PPC van votar en contra de la seva tramitació, curiosament els mateixos que temps endarrere van votar-hi a favor, també amb els vots del PSC i ERC.

Podríem continuar detallant obres, que encara que siguin menors són també molt importants, com una millora programada dels carrers, la manca de manteniment dels camins, clavegueram, enllumenat, etc. Ens agradaria comptar amb un equip de govern ple d’idees i projectes pel poble, que prioritzés la transparència i el diàleg amb la resta de regidores i regidors. Després de posar-nos reiterades vegades a la seva disposició i no veure cap bona voluntat de comptar amb nosaltres, de veure com el poble on hem nascut i que estimem no evoluciona, i de constatar que no hi ha cap projecte que ens faci creure que en els pròxims anys es pugui visualitzar cap millora, hem decidit fer aquesta carta informativa perquè tothom s’assabenti de la situació en què ens trobem. Compartir no és símptoma de debilitat, és sumar per fer-nos més grans.

tracking