SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

M’he adonat que actualment es veu, per molts del nostres carrers, una eufòria d’excavadores i obrers reparant, modernitzant, vials i placetes.

Com a jubilat, me n’alegro molt d’una banda perquè ja tinc (tenim, molts) motius suficients per entretenir-me controlant els treballs d’obra pública que tan escassejaven darrerament per culpa de la crisi i, evidentment, de l’altra, perquè denoten que ja tenim a sobre les properes eleccions municipals.

En un d’aquest controls he observat que al carrer Alcalde Fuster (de direcció única, recordem-ho) no s’hi preveu la col·locació d’arbrat, malgrat tenir el vial una amplada més que suficient. En canvi, al General Brito sí que se’n preveu.

Quin criteri té l’ajuntament perquè en un n’hi hagi i en l’altre no? Deu ser perquè en aquest hi ha un hotel i cal donar una imatge més agradable? Aquest és el premi que es mereix l’alcalde Fuster que creà els Camps Elisis? Només ciment com a record i homenatge? Jo mai he entès la política verda que duu a terme la Paeria en aquesta matèria.

Per una part, dissenya boscos urbans tan necessaris, si bé dissortadament ja no per al centre ni per als barris propers, per quant no es disposa de superfícies idònies i s’han d’ubicar un xic desplaçats del nucli antic.

I per altra, preveu adornar amb flors i plantes la mitjana de l’avinguda Onze de Setembre, per exemple, i no preveu en cap cas plantar arbrat en carrers tan mancats d’ombra i de verd, com el carrer Acadèmia, Democràcia, Remolins (la porta d’entrada per als viatgers que arriben en tren), Corts Catalanes i adjacents, etc. Sort que per fi ja ho han fet a l’avinguda de Madrid –ja era hora–. Que ho consultin, sinó, als mateixos residents, en aquests dies de calor, sobretot en ple migdia.

Què passa? Que no hi ha espai? mentida! No hi ha pressupost? Mentida! El que passa és que no hi ha previsió i menys encara voluntat de fer de Lleida una ciutat molt més agradable.

No em digueu que el clima no ho permet. Saragossa i Osca tenen, si fa no fa, el mateix clima que Lleida i vet aquí quines ciutats més verdes i confortables comparades amb la nostra. Paeria: Us passa pel cap remeiar aquesta mancança d’arbrat per aquests vials que sí que es presten a tenir- ne, o hom haurà de creure que teniu comissions amb alguna cimentera?

tracking