SEGRE

REPRESENTANT DE COMERÇOS DE LASSOCIACIÓ DE VEÏNS CLOT I CONFLUÈNCIES

El model de ciutat real, i no l'abstractisme del Sr. Ros

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Sr. Àngel Ros, ara a més de decepcionat també estic altament preocupat, ja que algú com jo pugui desconèixer algun àmbit de la ciutat és totalment normal, però que el Paer en Cap de la ciutat de Lleida faci una descripció tan poc realista del model de ciutat que s’està construint és per llogar- hi cadires.

Vostè és un artista que vol pintar Lleida des de l’abstractisme conceptual, però està massa lluny de la gent i la realitat. Li diré a què ens enfrontem els ciutadans de Lleida cada dia, almenys un bon grapat. Lleida està perdent el carrer Major, està aconseguint segurament un carrer de grans marques més semblant a l’Splau que al carrer Major de tota la vida. Els preus del lloguer i les poques ajudes al comerç local han empès els comerciants a marxar. La falta d’inversió i la manca de rehabilitacions, a més, produeix una gentrificació que fa que el carrer Major, després de l’horari de tancament, sigui una zona on els ciutadans intenten no passar.

Li diré encara més, l’impuls que vostè ha fet, molt partidistament, cap a alguns barris del seu color polític ha generat una gentrificació negativa cap a barris com el del Clot. Avui, les persones grans que volen fer vida associativa al Clot no poden; els joves que volen fer vida associativa o esportiva al Clot no poden. Hi sobreviu una associació de dones amb dures penes, i hi apareix una Associació de veïns no perquè el barri estigui cohesionat, sinó perquè el barri està fet un desastre, i la gent ara mateix només es queixa de passos de vianants, de sorolls, seguretat i brutícia. Però es que el barri del Clot no ha rebut una inversió important des del 2010 que es va intentar posar pegats a una plaça amb goteres. Si em diu que el Clot està cohesionat i té serveis suficients, llavors em preocupa molt que vostè continuï sent l’alcalde.

Però podem parlar de més coses, com per exemple que se’ns digui que no hi ha pressupost per passos de vianants i després es perdoni quantitats milionàries a una discoteca privada, que es posin fanals amb wifi, o que es construeixin camps de futbol a Ciutat Jardí, barri d’una densitat de població molt inferior a la del nostre i que a més anirà destinat íntegrament a una entitat privada.

El barri del Clot n’està fart i per això neix l’Associació, no distorsioni la realitat. I, per acabar, hi ha projectats 4 grans centres comercials amb el seu beneplàcit, que suposaran l’enfonsament del petit i mitjà comerç del centre com ja va passar a altres ciutats com Tarragona i Saragossa. Sap què paguen als empleats aquestes grans empreses que s’instal·laran? Sap quan sol pagar una pime? Està especulant amb el model comercial i els que ho acabaran pagant són els treballadors de la ciutat, que es trobaran al carrer o havent de cobrar fins a un 20% menys segons el que indiquen els estudis d’impacte econòmic realitzat a grans ciutats després de la implantació de centres comercials.

El que exposo són dades, senyor Ros, el que vostè diu, en canvi, és xerrameca i desconeixement. Espero que deixi de ser cínic i comenci a pensar en la ciutadania que ens volem sentir orgullosos de la ciutat de Lleida i de la seva Paeria. O vostè desconeix la realitat, que em preocupa, o vostè menteix, cosa que em preocupa molt més encara i jo sé quina de les dues escollir, però li deixo a la gent que triï.

tracking