SEGRE

MONTSE PARRA I ALBÀ.

Enverinar bons projectes de ciutat

REGIDORA D’ESPORTS DE L’AJUNTAMENT DE LLEIDA

Montse Parra.

Montse Parra.

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

El govern de l’ajuntament de Lleida té la missió de portar a terme projectes de superació, que millorin la ciutat en tots els sentits. Amb aquest esperit, la Paeria i el Club Fif (Futbol i formació) vam acordar els recents convenis de col·laboració perquè es construeixin els nous camps de futbol de Ciutat Jardí gestionats pel club i on també s’inclourà la nova seu de l’Associació de Veïns del barri.

Els terrenys continuaran essent un espai públic, propietat municipal, però s’hi passa a fer un ús prioritari educatiu i d’esport base gestionat per una entitat, el Fif Lleida, que té 400 jugadors i jugadores. A més, la ubicació és un espai qualificat com a verd esportiu i, per tant, s’hi poden construir perfectament uns camps de futbol.

L’equip de govern municipal està convençut que tothom guanya amb aquest projecte. La ciutat incorporarà un nou i important focus d’esport base i el barri de Ciutat Jardí hi surt beneficiat clarament. Si observem només la continuïtat de l’espai, el fet que després dels camps de futbol hi hagi l’Arborètum, dóna a tota aquella zona un component verd i paisatgístic molt atractiu. Per tant, no s’entenen les traves que determinats grups polítics de la Paeria estan posant al projecte, unes formacions que, fins i tot, van votar a favor del conveni amb el Club Fif en el Ple Municipal. L’única explicació racional que trobem és que han vist que es tracta d’una bona iniciativa, molt ben portada i treballada entre la Paeria i el Club Fif, i ara desitgen destruir-la.

No és la primera vegada que certs grups intenten enverinar un projecte només per la seva voluntat de danyar el govern. Els demanem, però, que no vagi a més la disputa veïnal que aquests grups polítics estan provocant. Dir que construir un camp de futbol a Ciutat Jardí és privatitzar l’espai públic és una mentida i, a més, un insult a l’educació i a la filosofia de l’esport base, que, d’altra banda, és un dels puntals de les polítiques educatives del govern de la Paeria.

Qui, amb dos dits de front, es pot oposar que 400 nens i nenes juguin a futbol? Sincerament, sentir parlar de “contaminació acústica” referint-se a activitats d’esport base em sembla vergonyós. Per què, segons aquests grups polítics, el conveni amb el Club Fif és un cas de “privatització d’un espai públic”? Què passa, doncs, amb els camps de futbol de Bordeta, de Balàfia, de l’Atlètic Segre, de Pardinyes, de Magraners o de Gardeny? L’acord amb aquests clubs segueix el mateix model.

Els seus camps també són equipaments municipals gestionats per les entitats. És un sistema generalitzat a tot Catalunya i que, a més, genera sinergies excel·lents als barris. El govern de la Paeria creu fermament en tots els beneficis educatius i cívics que reporten a la ciutat les entitats esportives d’esport base i, per aquesta raó, ratifica el seu suport a aquest projecte conjunt amb el Club Fif.

tracking