SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Fa 3 anys, una colla de veïnes i veïns del barri de la Mariola vam acceptar el repte d’entrar a l’associació de veïns del barri. El nostre compromís com a Marioleros era i continua sent clar; fer un barri millor per a tothom.

Hem fet feina, però cal fer-ne més, és evident que el nostre barri té problemes, ens mancquen habitatges, ens manca feina per a les veïnes i veïns i infraestructures. Ho sabem i estem treballant conjuntament amb les diferents administracions.

No és una feina fàcil però som tossuts i volem que el nostre barri no sigui “l’aneguet lleig” de la ciutat. Som de la Mariola i n’estem orgullosos. Som d’un barri que va tenir la seva primera associació de veïns fruit de l’autoorganització dels veïns i veïnes en defensa d’habitatges dignes, perquè les famílies que vivien a les barraques de fusta reciclades, a causa de les inundacions del 1962 al Vallès Occidental, tinguessin un sostre digne.

Aquesta lluita i aquesta força van ser l’embrió de la nostra associació de veïns. Som un barri de persones humils vingudes d’arreu que, a poc a poc, van progressar i, a força de treball, van aconseguir millors condicions de vida per als seus fills i filles.

Avui, com llavors, la Mariola és una cruïlla de persones i de cultures, i això és un valor per si mateix. Cap barri de Lleida té el que avui tenim nosaltres i que ens enriqueix. Cap barri te les grandíssimes persones que, des de l’associació de veïns, però també des d’altres entitats com Pas a Pas, Calidoscopi, la Plataforma 8 d’Abril, o els equips docents del Magí Morera, del Santa Maria de Gardeny, de l’IES Castell de Templers o de l’IES Ronda treballen per fer un barri millor.

Per això que s’impulsi el barri del Turó de Gardeny dins de la Mariola ens preocupa. I ho fa perquè estem convençuts que tenim un bon barri i que cal treballar plegats per tal de millorar-lo encara més i, per tant, més enllà de dividir-lo “per estils de vida”, com deia el portaveu de l’Associació de veïns “Turó de Gardeny”, nosaltres som partidaris de sumar, de treballar plegats.

Jo vaig estudiar al Magí Morera, vaig córrer pels carrers Venus i Saturn, conec cada part del barri, i ara se’m trenca el cor quan una part del barri que he conegut i viscut es vol separar de la resta per “estils de vida diferents” que, no ens enganyem, vol dir per diferents rendes.

Fem una crida honesta i sincera a la gent que actualment integra el grup de veïns i veïnes del Turó de Gardeny a treballar plegats per fer un barri millor, estem convençudes que tenim un barri on cabem tots i totes i totes som necessàries.

Ens cal un barri plural i divers, amb totes les cultures i persones, amb totes les rendes i totes les voluntats. Estenem la mà a treballar plegats, poseu dia i hora, estem convençuts que farem un barri molt millors entre tots i totes.

tracking