SEGRE

JOSÉ LUIS RAPOSO TOJA

Teoria de la conspiració

TORREFARRERA

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Ja en el seu dia, el Sr. Aznar, amb motiu de l’atemptat terrorista de l’11-M, va inventar la teoria de la conspiració, amb la qual va iniciar la via de la sospita conspiradora, al dir que els autors de tal acte criminal no estaven més enllà de les muntanyes del sud, amb la qual cosa deixava entreveure la participació de l’oposició política i del Sr. Rubalcaba. En concret, l’actual president de la Generalitat, el Sr. Torra (abans ja ho havia fet el Sr. Puigdemont), inicia una nova teoria conspiradora partint de dades manipulades i sense prou aclariment quan diu que el CNI, al tenir contactes amb l’imam de Ripoll, hauria pogut fer més del que va fer per evitar l’atemptat de la Rambla de Barcelona, acusant de forma malintencionada les forces de seguretat de l’estat de no haver actuat netament, tal com van fer els Mossos, oblidant-se, interessadament, que aquests van rebutjar l’ajuda dels especialistes dels Tedax, experts en terrorisme i explosius, manipulant una vegada més els Mossos en defensa dels seus propis interessos.

No es pregunta el Sr. Torra per què no es va prioritzar la detenció “amb vida” dels terroristes de Ripoll i, en especial, l’últim d’ells, quan ja assetjat i aïllat, va ser cosit per múltiples trets, amb la qual cosa no es va poder disposar del seu testimoni essencial per a l’esclariment de l’atemptat?

Als manuals de les policies democràtiques del món es recull explícitament, per a casos com aquest o similars d’atemptat terrorista amb múltiples autors i morts, que prioritàriament es dispararà a òrgans no vitals per, posteriorment, poder-ne obtenir la confessió i col·laboració i només en cas d’extrema necessitat es dispara per matar, i sempre en defensa de la integritat pròpia o de la ciutadania. No per això s’ha qüestionat en cap moment l’actuació dels Mossos d’Esquadra, els culpables sempre són els causants dels fets, els terroristes, i per això, mai no s’haurien d’utilitzar fets tan menyspreables, buscant rèdits electorals, avantatges partidistes o beneficis en la captació d’adeptes a la causa; és roí i de pocavergonya el fet de difondre sospites sense el suport documental precís, sense cap mena de veracitat, i més, si és per ocultar la inoperància pròpia al no haver atès les necessitats dels familiars i de les víctimes, tal com aquestes han manifestat públicament. Deixin ja d’una vegada d’utilitzar els Mossos en benefici propi, deixin ja el victimisme i assumeixin la seva responsabilitat al no haver donat solució als veritables problemes dels ciutadans: educació, sanitat, ocupació, habitatge i, en cas contrari, vagin-se’n i deixin que ho facin altres amb més valor i més qualificats que vostès

tracking