SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Des de la direcció de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova volem donar resposta a les cartes al director dels passats dies 29/08 i 3/09 que, sota el títol Urgències letals, posen en dubte la qualitat del servei i la competència dels seus professionals. Uns professionals que atenen de mitjana 260 visites al dia, amb pics en època gripal i onades de calor de més de 320 visites al dia. Aquestes xifres sumen prop de 96.000 urgències anuals ateses de manera ininterrompuda, de les quals més del 40% es podrien resoldre en altres nivells assistencials (Centres d’Atenció Primària i CUAP, en horari d’atenció continuada), fet que disminuiria la sobreutilització del servei i la sobrecàrrega dels professionals.

L’Atenció Primària, que compta amb un nivell d’excel·lència a Lleida, ha de ser la porta d’entrada a l’atenció sanitària per atendre la baixa complexitat i oferir, a més, una major continuïtat assistencial al pacient. Un altre 40% dels usuaris d’Urgències obeeix a un grup de pacients que necessiten una estabilització i d’un inici de tractament que pot requerir fins a 24 hores d’estada a Urgències abans de prendre una decisió segura que impliqui passar a altres àrees d’hospitalització i/o rebre l’alta a domicili. D’altra banda, el servei atén, de mitjana, un 1% de pacients crítics de forma immediata i un 12% que responen a codis (codi ictus, codi sepsis, codi infart...), que són atesos en menys de 20 minuts.

Dit això, cal ser conscients que en els serveis d’Urgències, com en altres serveis, la mort és un fet present (la taxa de mortalitat és del 0,2%) i hem d’aprendre a integrar-la al nostre dia a dia i a qüestionar-nos la feina tantes vegades com sigui necessari per millorar en allò que sigui possible. Volem agrair la feina diària dels professionals d’Urgències, que conformen un equip assistencial extraordinari, amb una missió que passa per atendre els ciutadans amb la major celeritat, professionalitat i respecte, conjuntament amb la resta de dispositius assistencials i mitjans tecnològics de què disposa l’hospital. La societat ens exigeix una resposta ràpida i de qualitat i des d’aquí l’oferim sense deixar de banda la millora contínua per oferir un servei d’excel·lència a la ciutadania.

tracking