SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Li dirigeixo aquesta carta, ja que fa una temporada, tinc força inquietud per un tema que està d’actualitat i que visc en primera persona al poble on resideixo. És el tema de la massiva arribada dels menors magrebins no acompanyats. Jo resideixo en un poble proper a Lleida, on fa uns anys es va obrir un centre d’acollida. Els primers anys, acollia nens de curta edat que assistien a escoles properes o a la del poble i no hi havia cap problema.

Ja fa un parell d’anys que només acull adolescents, la gran majoria d’origen africà i la cosa ha canviat força. El seu comportament diguem que no és modèlic, volten molts cops sols pel poble, consumeixen substàncies, fan soroll, sovintegen els Mossos pel centre... Algun cop ja he hagut de marxar dels parcs públics amb els meus fills per no veure o escoltar determinades coses.

La meva primera pregunta és per què darrerament hi ha aquesta tendència que arribin menors sense acompanyar quan abans no era així? Ha canviat alguna cosa en la legislació espanyola?

Davant aquesta arribada massiva s’estan obrint gran quantitat de centres a la província per acollir-los. Els que jo conec estan gestionats per fundacions privades, és a dir, l’administració deriva aquests adolescents a empreses privades que lògicament hi fan negoci.

La meva segona pregunta és: és això ètic? una altra pregunta és què se’n farà d’aquests adolescents quan siguin majors d’edat? Continuaran sent tutelats per organitzacions privades? Fins quan?

M’agradaria que algú de serveis socials o de l’administració em respongués i aclarís els meus dubtes, ja que crec que com a contribuent estic en el meu dret. De moment, la meva visió, no sé si equivocada o no, és que hi ha gent que guanya bastants diners amb aquest problema global. Si algú respon, no m’agradaria que la resposta caigués en paraules demagògiques, només vull aclarir els meus dubtes.

tracking