SEGRE

COMÚ DE LLEIDA

El govern diu 'no' a reduir l'IBI un 4%

Comú de Lleida

Comú de Lleida

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

El Comú proposa a l’equip de govern reduir l’IBI residencial un 4% i compensar-ho gravant els valors cadastrals no residencials més alts. Malgrat que vam demanar expressament reunió amb l’alcalde, la resposta a premsa és una negativa a reduir l’IBI, amb voluntat de mantenir-lo disparat, i no tocar els grans propietaris. On és la mà estesa de Larrosa per defensar la gent? Esperem que la trobada es pugui produir i que, pel bé de la ciutadania de Lleida, hi hagi una rectificació de l’alcalde.

La proposta de Larrosa de congelar l’IBI, quan és dels més alts de l’estat mentre deixem que Carrefour i companyia segueixin pagant el mateix que qualsevol família, suposa anar contra els interessos de la majoria.

La baixada de l’1% i el 2% d’IBI dels darrers dos anys acordada amb la dreta (PDe- CAT, PP i Cs) és a costa de reduir els ingressos municipals. L’opció del Comú és reduir l’IBI un 4% i compensar-ho amb major recaptació dels grans propietaris, que hauran de pagar més, introduint així certa progressivitat en l’impost tal i com permet la llei i es fa a gairebé a totes les ciutats. Suposaria un respir per al petit i mitjà empresari i per a la població en general, després d’anys de patir un autèntic ofec amb l’IBI “igual per a tothom”.

L’exercici de la regidora d’economia de falsejar la nostra proposta fent creure que perjudicarà les mitjanes empreses només pot respondre a la voluntat immobilista de l’equip de govern de Larrosa, que manté la política impositiva d’Àngel Ros: seguir amb un IBI disparat i no tocar qui més té. Alguns dels grans propietaris a qui es podria augmentar l’IBI són Adif, Mahou, Codorníu, CLH, Clínica de Ponent, Asisa, Sanitas, Incasol, Sareb, Criteria, Metrovacesa o Anida, tots amb valors superiors als 300.000 euros.

Quan hem vist que més del 90% de la partida per ajudar les rendes més baixes ha quedat sense adjudicar-se o quan hem vist com pràcticament cap pagès ha fet el tràmit per demanar bonificació de l’IBI, dir que els veïns estan “informadíssims” de les bonificacions de l’IBI és insultar el sentit comú, Sra. Mínguez. No és lícit que més del 90 per cent d’aquests fons destinats a combatre les desigualtats acabin servint a l’equip de govern per a altres finalitats com ara maquillar el romanent de tresoreria.

tracking