SEGRE

MONTSE FERNÁNDEZ

Jugar a pilota a vegades pot ser perillós... què podem fer entre tots?

VEÏNA DE LLEIDA

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Com a veïna de la ciutat de Lleida vull fer arribar la meva veu en relació amb el perill que comporta el mal ús d’uns dels parcs més centrals de la ciutat, concretament, el parc de la plaça Pau Casals. Com a vianant habitual d’un dels carrers paral·lels a aquest parc, el carrer Vallcalent, observo setmanalment el perill que comporta l’estona de joc de pilota amb el gran nombre de nens que hi juguen a pilota, tot i que està prohibit. Pilotes que surten a la carretera Vallcalent, donant cops a la gent que passa, als cotxes aparcats i el més perillós, els nens darrere de la pilota.

Fa uns mesos enrere, un conegut meu va ser víctima d’un accident de moto per una pilota que va sortir del parc a la carretera. Les conseqüències d’aquest accident van ser: –Trencament de tíbia i peroné, intervenció quirúrgica i 7 mesos de baixa laboral. Em consta que hi va haver testimonis d’aquest accident. Per tal d’esquivar-la i no fer mal a cap nen, aquest conegut va caure.

Tot i la corresponent denúncia que varen posar, 7 mesos després encara continuo veient la mateixa situació: pares negligents que deixen jugar a la pilota al seus fills en un lloc on està totalment prohibit. No sé del cert si l’ajuntament de Lleida ha posat mesures protectores i correctives per a aquest problema i la gent encara no en fa cas. Potser caldria posar-se a l’obra, mai millor dit, i començar a readaptar l’estructura física del parc a les necessitats reals que es troba aquest espai i els seus usuaris habituals. Cal tornar a posar una paret com hi havia abans? Probablement no quedés tan bonic, però era pràctic.

Sóc conscient que hi ha hagut queixes de més ciutadans (comerciants i veïns de la zona), però la meva pregunta és: s’ha fet quelcom per millorar aquesta situació perillosa per a tothom, nens i adults? S’ha plantejat alternatives arquitectòniques (tanques, paret, bancs...)? Mesures correctives/ educatives/lúdiques vers els usuaris habituals? No ho sé... Quina altra solució podem trobar entre tots? Cal que hi hagi un altre accident sigui un nen/a o un adult?

Ajuntament de Lleida, heu pensat quelcom més? Moltes gràcies!!

tracking