SEGRE

REDACCIÓ

Més del mateix

SECTORIAL D’INTERIOR DEL PSC DE LES COMARQUES DE LLEIDA, PIRINEU I ARAN

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Pocs dies després del dia 1 d’octubre del 2018 les coses es veuen amb un altra perspectiva. Val a dir que, pel que sembla, pel que diuen els experts, pel que manifesten els representants d’alguns sindicats de policia i pel que surt en algun mitjà de premsa escrita i digital, hi va haver una sèrie de decisions polítiques que varen fer que les decisions operatives, més enllà de l’evident manca de previsió, es demoressin amb el conseqüent risc per a la seguretat ciutadana en general i per a la pròpia seguretat dels efectius policials en concret.

El que va passar al Parlament de Catalunya ratlla el surrealisme. No hem d’oblidar que aquesta Institució és la casa de representació política de tots i ha de ser mereixedora de tot el respecte per part de tota la ciutadania. No val veure el seu assetjament i el posterior intent assaltar-lo al més pur estil “bananer”. Tota la ciutadania hauria d’estar preocupada per aquests fets i per l’aparent grau de tolerància del moment que va desembocar en fets d’una gravetat que, amb més temps i perspectiva, s’haurà de reconèixer que són d’una gravetat extrema, no només pel desajust policial, sinó pel que representa aquesta acció. Condemna, sense pal·liatius, per aquest tipus d’accions.

Per altra banda, sembla que, quan es parla de qüestions policials, prevalen les consideracions polítiques per sobre de les dels tècniques. Vaja, que com quan un ordinador va malament, l’informàtic de torn diu el que s’ha de fer i l’usuari esborra el disc dur sense fer-li cas. Evidentment, en ambdós casos, el resultat no és ni l’òptim, ni l’adient, ni l’adequat ni, evidentment, el millor.

Des d’aquesta sectorial, veiem amb preocupació, una vegada més, que l’actuació dels Mossos d’Esquadra torni a quedar en entredit. El fet que passi a ser motiu de debat, en moments en què allò que la societat en general més desitja és la normalitat i la tranquil·litat, no deixa de ser paradoxal. Pel que sembla, de moment, aquesta línia de normalitat i tranquil·litat no és la que més se segueix. I és una llàstima!

Des d’aquesta sectorial donem tot el nostre suport i reconeixement a la policia de la Generalitat que, sense cap mena de dubte, i una vegada més, ha tingut que treure les castanyes del foc en moments en què les decisions polítiques han eclipsat el bon saber fer dels responsables operatius.

tracking