SEGRE

JOSEP MANEL FONDEVILA

Tremp a la llibertat, Sr. alcalde

MEMBRE DE L’ASSEMBLEA D’OBJECCIÓ FISCAL A LA DESPESA MILITAR DELS PALLARS

Imatge d’arxiu de Tremp.

Imatge d’arxiu de Tremp.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Que a Tremp és una odissea fer campanyes amb motius pacifistes no és cap novetat. Les pancartes, per exemple, a favor de l’objecció fiscal a la despesa militar, acostumen a desaparèixer. Fa anys, els Mossos van enxampar una veïna de Tremp estripant una d’aquestes pancartes, però aquí va acabar l’eficàcia policial, perquè continuen desapareixent. Hi ha però una alarmant novetat que hem acabat sabent: el Sr. alcalde s’ha apuntat a retirar pancartes, ordeno y mando, i dues pancartes amb el lema Pressupost militar per a ús social (ara que el president Sánchez vol negociar els pressupostos més socials de la història, ara que es demanen pensions més dignes, ara que...) aquestes pancartes passen de prendre l’aire a la plaça a un despatx de l’ajuntament. Pancartes al balcó de l’ajuntament per la llibertat dels presos polítics, concentracions per la llibertat... deu ser que tot i que compartim plaça i llaços, el concepte de llibertat no ens és coincident.

Sr. alcalde, quanta miopia (metafòrica, i amb tot el respecte per les persones amb diòptries) política. Quanta estultícia (en sentit figurat, i amb llàstima per les persones amb coeficient intel· lectual baix) de gestió. Quant despotisme (per extensió i analogia, i amb tot el menyspreu per a dictadors i presidencialismes arrogants) de govern. Quina democràcia més feble aporta a Tremp (la meva admiració per tanta gent que lluita per tantes llibertats).

Ah, i no digui que només va ser una relliscada, per la bona imatge de Tremp a la Fira del Codony... Ja han passat uns quants dies i no hem rebut cap acta de decomís ni ningú se’ns ha adreçat per parlar-ne. Haurem de presentar denúncia als Mossos?

Quins codonys!

tracking