SEGRE
Imatges amb el hashtag #cerclelectura a Instagram.

Imatges amb el hashtag #cerclelectura a Instagram.

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Ja pots saber quant de temps passes a Instagram (i controlar-lo). Així es titulava un article aparegut recentment. L’article en qüestió també podria haver-se presentat de la següent manera: “Ja pots saber si el temps que fas servir en aquesta app voreja l’addicció, l’esquiva o la ultrapassa.”

Al meu parer, la nova eina no és gens innocent, sinó que posa en relleu un problema l’abast del qual tots desconeixem: la creixent addicció a les xarxes socials i, més concretament, a Instagram que, a través d’un format molt ben elaborat, ha sabut imposar-se a grans plataformes tals com són les xarxes de Facebook i Snapchat.

El cas és que aquest format tan atractiu, que barreja rapidesa i dinamisme, engendra en ell mateix un principi addictiu. Qui no ha passat hores consumint fotografies i més fotografies d’altres usuaris i fins i tot de nosaltres mateixos?

De manera que presentar aquesta nova eina no és més que una manera molt subtil i discreta de conscienciar-nos sobre el risc que comporta el format Instagram.

tracking