SEGRE

PLATAFORMA SÍ ESPAIS VERDS PÚBLICS CIUTAT JARDÍ

Comunicat de la Plataforma Sí Espais Verds Públics Ciutat Jardí

Vista aèria de Ciutat Jardí, amb l’heliport al fons.

Vista aèria de Ciutat Jardí, amb l’heliport al fons.ÒSCAR MIRÓN

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

La Paeria ha emès un comunicat de data 23 de novembre en què s’informava que l’equip de govern municipal “repensa la idoneïtat de l’equipament a la nostra zona verda, degut a l’oposició dels veïns del barri i a la falta de suports dels grups polítics municipals”.

La Plataforma Sí Espais Verds Públics, que aglutina tots el veïns del barri contraris a la construcció del camps de futbol del FiF al nostre espai verd, ha lluitat contra aquesta infraestructura per preservar l’ús públic i obert d’aquest espai verd.

Els motius del nostre desacord són:

  • Suposaria la desaparició de l’únic espai verd públic que disposa el barri i que usem per practicar esport, passejar i gaudir de l’entorn.
  • Es construirien tres camps de futbol, els quals serien per a ús exclusiu d’un club privat per la qual cosa el veïns no hi tindrien accés lliure i gratuït a aquest espai.
  • Les activitats del club, set dies a la setmana dia i nit, implicarien nombrosos inconvenients per al barri com problemes de mobilitat i aparcament, increment del trànsit, contaminació lumínica i acústica, etc.
  • No s’ha consultat ni acordat amb els veïns, que estan en contra del projecte.
  • L’exclusivitat de la cessió de les instal·lacions al FiF impediria que els veïns poguessin gaudir d’un espai de lleure i esport.
  • Estem en contra de la cessió gratuïta del terreny i el finançament íntegre del cost de les instal·lacions a través de subvencions municipals.

Després de mesos d’activitat intensa i molta feina feta pels veïns per mostrar el rebuig a la construcció del camps de futbol del FiF al nostre espai verd, durant els quals s’han fet multitud de reunions i activitats amb gran participació del veïnat, per fi rebem una noticia positiva però no suficient. Seguirem insistint i reclamant un pronunciament definitiu i inequívoc a l’equip de govern, que ens garanteixi l’ús públic i gratuït del nostre espai de lleure i esport.

tracking