SEGRE
Jugadors i tècnics del River Plate celebren aixecant la Copa la conquesta del títol que els acredita com a campions de Sud-amèrica.

Jugadors i tècnics del River Plate celebren aixecant la Copa la conquesta del títol que els acredita com a campions de Sud-amèrica.EFE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Vaig veure la final de la Copa Libertadores entre River Plate i Boca Juniors jugada el dia 9 de desembre, a Madrid. Era el primer partit que veia entre equips sud-americans i, entre altres coses, vaig poder apreciar detalls, sobretot tàctics, que no es veuen en un partit entre equips europeus.

Per exemple: la sortida de pilota va ser molt difícil per als dos equips, ja que els davanters rivals pressionaven més. El tiqui-taca no existeix a l’Argentina, perquè, com vam veure, la possessió estava extremament dividida. L’equilibri, per a ells, és molt important, ja que River va utilitzar un 4- 1-4-1 com a tàctica principal. També vam poder veure com la velocitat de joc era molt ràpida: per exemple, en només tres tocs des de la seva àrea pròpia, Benedetto va marcar l’únic gol xeneize (així es coneixen els aficionats de Boca). Diferències abismals entre el futbol europeu i el futbol sud-americà. “Cada terra fa sa guerra.”

tracking