SEGRE

Xavier Rodamilans de la O

Resposta a la carta 'Del Parc de les Arts al Parc del Low Cost'

Regidor de Zona de Camp d’Esports i Ciutat Jardí

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Des de la Paeria lamento assistir amb incredulitat al trist espectacle que està donant un grup de persones que denigren el projecte d’una fantàstica zona verda al Parc de les Arts, al barri de Joc de la Bola. No entenc qui mou la voluntat de desprestigiar un gran pulmó verd ni que sigui emprant arguments peregrins com el que comenta el Sr. Vila en una carta al seu diari en què diu que el pressupost de 700.000 euros del projecte per crear un parc d’1,7 hectàrees és insuficient. Quan sense anar més lluny, la plantació del Bosc Urbà de Magraners “1 hectàrea on s’ubicaran 237 arbres” té un pressupost de 152.000 euros que inclou, a més, l’obra civil, la il·luminació, mobiliari urbà, etc.

Cadascú és un món en si mateix, i cadascú se sap les seves coses. Tot i això, voldria aprofitar aquesta resposta per recordar que el món mai és un blanc o negre, o un sí o no. El món està ple de colors i de matisos, i quedar-te només amb una sola carta et fa perdre visió panoràmica i objectivitat. Un sempre o un mai no poden ser uns bons companys de viatge. Defenso i respecto al màxim la llibertat d’expressió i d’opinió i puc acceptar, evidentment, que algú estigui en desacord amb un projecte municipal, però les etiquetes generalistes són sempre injustes. Ningú es mereix cap etiqueta de forma permanent per alguna cosa que va fer. Tothom s’equivoca, fins i tot vostè, i no és just etiquetar de per vida per algun error. Tots som polièdrics, i tota etiqueta té sempre només una cara, que moltes vegades, no és ni la més fiable ni la més correcta.

Pensar en positiu té un enorme poder. Si veiem alguna cosa que no ens agrada, en lloc de lamentar-nos i pensar en com n’és de dolenta, podem buscar una manera més constructiva de mirar-la: buscar si té algun costat positiu, pensar maneres de millorar-la, etc. És molt recomanable adoptar aquesta actitud i intentar pensar positivament sempre que puguem. Però en aquest cas, es fa evident que aquest moviment contrari al Parc de les Arts està contaminat per una manera de fer política “molt tòxica”, que compta amb adeptes entre alguns dels grups de l’oposició a la Paeria, on no importen ni interessen les necessitats de la ciutadania o el benefici comú. La vida es construeix sobre eleccions.

Quan treus tota la resta, cada situació és una elecció. El resultat final és la teva decisió de com vols viure la vida i com vols la teva ciutat. La positivitat no és una frivolitat. És contemplar el futur, els objectius i els canvis des del punt de vista d’allò que és possible, i confiar en la nostra capacitat, però tenint en compte les barreres per posar-hi remei. El govern del Partit Socialista de Catalunya a la Paeria té una mirada positiva i un pensament centrat, sempre, en el que és millor per a Lleida i per als seus barris. I, per aquest motiu, el Parc de les Arts al Joc de la Bola anirà endavant amb una fantàstica zona verda.

tracking