SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Tenim polítics perquè són necessaris al nostre sistema de govern, però amb el nivell que demostren no anem enlloc. No sé com, però alguna cosa s’haurà de fer. Són persones com nosaltres, però es comporten d’una forma que els fa diferents. Amb l’oratòria, que és la seva eina principal, són capaços de convèncer d’una cosa i de la contrària. En realitat, el seu objectiu és defensar la seva gestió i l’estratègia del seu partit i, tanmateix, no es cansen de repetir que la seva preocupació és el benestar dels ciutadans, la qual cosa evidentment no es correspon amb els sondejos d’opinió, en què es diu que són un dels nostres principals problemes.

En general, el polític, és aquell personatge que sense enrojolar-se diu “blanc” o “negre” segons li convé. A les respostes evita utilitzar monosíl·labs per no comprometre’s. Interpreta o manipula els fets per portar-los sempre al seu terreny. No admet cap bona gestió dels seus adversaris.

Si li preguntes quins errors va cometre ell, o el seu partit, dirà que alguna cosa no es va poder fer bé, però mai no concretarà el què. Quan és al govern, fa el que criticava a l’oposició i viceversa. La seva miopia es mesura per períodes de quatre anys, i no per diòptries.

Per valorar i comparar objectivament, s’ha d’escoltar tots els polítics per igual, inclosos aquells que són lluny de la teva manera de pensar. I per evitar que et venguin la moto, s’ha d’estar informat de com funcionen els assumptes importants de la societat i l’entorn, així podràs analitzar possibilitats i repercussions del que t’expliquen.

Si fas les dues coses, seràs un mal client per a ells, però t’hauràs convertit en un ciutadà autònom amb opinió pròpia i difícil de manipular.

tracking