SEGRE

Kiko de Juncosa

En defensa de la caça

Federació de Caça de Lleida

La marxa va sortir de la subdelegació del Govern i va recórrer l’Eix Comercial.

La marxa va sortir de la subdelegació del Govern i va recórrer l’Eix Comercial.R. R.

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

El 3 de febrer passat, grups i plataformes radicals, mal anomenats partits animalistes, van convocar arreu de l’Estat espanyol manifestacions en contra de la caça. Aquests grups intolerants no saben que aquesta pràctica esportiva legalment reglada comporta grans beneficis per al conjunt dels ciutadans. Concretament, a la província de Lleida hi ha 6.200 caçadors federats i 210 societats de caçadors que, durant tot l’any, vetllen per l’interès general de pobles i ciutats.

Com en anys anteriors, aquestes patètiques manifestacions van ser un estrepitós fracàs arreu del país. Sap greu que 15 persones es passegin per la ciutat de Lleida amb una pancarta que diu “No a la caza con galgo”, modalitat de caça que no es practica a Catalunya. Així com una pancarta de “Barbastro antitaurino”, amb persones de fora la nostra ciutat. L’únic objectiu era poder justificar la presència a Lleida a una convocatòria a nivell nacional. Aquests tipus d’esdeveniments no tenen sentit i desconeixen l’activitat cinegètica.

El David de Juncosa i els seus companys caçadors van anar a caçar el senglar aquest mateix diumenge, aliens a la manifestació. Un dels gossos va patir una petita ferida. El Kiko, com l’anomenen els seu amics, va portar el seu company al veterinari per curar-li la ferida. Per mala fortuna, el manescal havia canviat recentment la ubicació a un altre carrer. Amb les presses i el desencert es va trobar amb els manifestants. Aquests, per donar ressò i fer-se veure, van increpar el David amb violència, el van insultar greument amb forts crits d’“assassí” i van intentar prendre-li el gos de les mans. No van pensar a preguntar si necessitava ajuda o si li havien agreujat la ferida amb l’intent d’agafar-lo. El David el va protegir entre l’esquena i la paret perquè no li prenguessin i li fessin més mal. Aquests inconscients van entorpir l’arribada ràpida al veterinari. No sortirà cap vídeo ni imatge del Kiko responent a les provocacions d’aquests energúmens per la senzilla raó que no es va produir. Sap greu que els mateixos manifestants que critiquen una suposada violència contra els animals la practiquin en mig del carrer. Per cert! El Kiko i el gos tornaran a caçar diumenge vinent.

tracking