SEGRE
Un jugador de l’Artesa de Segre encara i retalla davant la pressió de dos defensors del Juneda.

Un jugador de l’Artesa de Segre encara i retalla davant la pressió de dos defensors del Juneda.SÍLVIA CARDONA

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Quina vergonya d’afició. Aquest diumenge vaig anar amb la família al camp de futbol de l’Artesa de Segre a veure el partit entre l’Artesa i el Juneda. Quan vaig arribar, a les grades vaig llegir un cartell amb unes recomanacions que em van agradar: “No crideu, no insulteu l’àrbitre ni els jugadors, passeu-ho bé i gaudiu de l’esport.” L’Artesa és un dels primers de grup i el Juneda va una mica més endarrere. Només començar, els locals van marcar el primer gol i el grup d’animadors de l’Artesa, entre els quals vaig seure, van començar a animar l’equip, però també van començar a insultar el linier, l’àrbitre i alguns jugadors del Juneda. Abans de la mitja part, després de jugar força bé, el Juneda guanyava per 1-3. A la segona part, els crits i els insults de l’afició de l’Artesa van continuar, fins i tot es van accentuar.

Quina vergonya d’arbitratge. A 10 minuts del final, l’àrbitre va expulsar un jugador del Juneda. Quan faltaven 5 minuts, va xiular un penal a favor de l’equip local, que va acabar en gol. Aquestes dues jugades, força discutibles. Dos minuts després, va xiular el segon penal i va expulsar el segon jugador del Juneda. Al 90, el resultat era un empat. Ara protestaven les dues aficions, fins i tot els jugadors demanaven a l’àrbitre que fes fora els seguidors de darrere de la porteria, i l’entrenador de l’Artesa els demanava que es retiressin. L’actuació arbitral seguia sent dolenta i, passat el temps reglamentari, després de xiular un córner a favor de l’Artesa, va arribat el gol del desempat. Guanyaven els locals 4-3. Llavors, els jugadors del Juneda van sortir del camp i els seguidors de l’Artesa van entrar al terreny de joc per saludar l’equip. Jo no vaig sentir xiular el final, però la gent ja marxava. Els seguidors del Juneda estaven indignats i amb la sensació d’un robatori. Els locals estaven contents.

He vist l’acta de arbitral i és plena d’incongruències i mitges veritats. Una vergonya. Demano a la Federació que parli amb els àrbitres i que intentin ser més imparcials. És tracta d’un esport i cal que tots segueixin unes normes: jugadors, afició i equip arbitral. Moltes gràcies.

tracking